Harta site-ului
Ajutor
Ministrul tineretului şi sportului, domnul Victor ZUBCU, în vizită de lucru în raionul Dubăsari
Ministrul tineretului şi sportului, domnul Victor ZUBCU, în vizită de lucru în raionul Dubăsari

La data de 18 octombrie curent, în raionul Dubăsari, cu o vizită de lucru s-a aflat Victor ZUBCU, Ministrul tineretului şi sportului. Şedinţa de lucru a debutat cu cuvîntul de salut a vicepreşedintelui raionului, dna Maria JIMBEI, care a salutat prezenţa dlui Zubcu cît şi participanţii, conducători ai serviciilor raionale, primarii din teritoriu, funcţionari publici, reprezentanţi ai tineretului.
În discursul său Ministrul a prezentat realizările întreprinse pe segmentul de tineret cît şi despre noile reforme în acest domeniu. În mare parte s-a axat pe Legea cu privire la tineret, care contribuie tinerilor la dezvoltarea cunoștințelor și competențelor, participării active la toate aspectele vieții prin integrare și implicare deplină, prin acces la informare și servicii de calitate în educație, sănătate, inclusiv la luare de decizii.
În cadrul dialogului, participanţii la şedinţă au abordat problemele cu care se confruntă autorităţile publice locale la capitolul tineret şi sport. Astfel, fiind puse problema lipsei terenurilor sportive în localităţi, salariile mici şi lipsa specialiştilor din domeniu la nivelul APL, necesitatea susţinerii tinerilor sportivi care înregistrează performanţe deosebite la olimpiadele naţionale şi internaţionale, lipsa surselor financiare şi necesitatea susţinerii activităţilor sportive raionale organizate cu implicarea tinerilor de pe ambele maluri ale rîului Nistru, dezvoltarea și consolidarea abilităților antreprenoriale în rândul tinerilor. Totodată, primarii localităţilor prin intermediul membrului Guvernului au invitat conducerea Agenţiei Achiziţii Publice în teritoriu.
Vicepreşedintele raionului a ţinut să menţioneze interesul, disponibilitatea pentru conlucrare şi colaborare în vederea implementării politicilor pentru tineret în teritoriu.

  
Alexandra VATAV,
specialist principal în problemele administraţiei publice

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Ministrul tineretului şi sportului, domnul Victor ZUBCU, în vizită de lucru în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta