Harta site-ului
Ajutor
MINISTRUL APĂRĂRII ÎN VIZITĂ LA DUBĂSARI
MINISTRUL APĂRĂRII ÎN VIZITĂ LA DUBĂSARI

Pe data de 20 decembrie curent, în sala mică de şedinţe din cadrul Consiliului raional a avut loc audienţa cetăţenilor din r. Dubăsari de către Ministrul apărării, Vitalie Marinuţă împreună cu echipa sa. În cadrul vizitei ministrul a expus cîteva probleme cu care se confruntă armata naţională şi anume neutralitatea şi relaţiile de dezvoltare în armată cu partenerii lor strategici, comercializarea armamentului, colaborarea  cu NATO şi anume problema pesticidelor.  
În decursul a două ore, şefii secţiilor şi direcţiilor din cadrul Consiliului raional, primarii satelor şi serviciile desconcentrate în teritoriu au înaintat întrebări ce ţin de armată, lucrul Guvernului, precum şi lucrul administraţiei publice locale. "Pensionarii din localităţile date solicită pensie din partea stîngă, din partea Transnistriei, datorită faptului că este de două ori mai mare şi termenul de pensionare este cu 2 ani mai mic”, accentuiază reprezentantul Guvernului în teritoriu, Petru Profire. Vicepreşedintele raionului Dubăsari, Maria Jimbei menţionează "Pregătirea tinerilor noştri către armată este în vizorul activităţii Consiliului raional, noi avem o comisie foarte bună, avem nişte relaţii de colaborare foarte bună cu Secţia Administraţiei Publică Militară”.
Ministrul Apărării a specificat că în ultimii 2-3 ani Armata Naţională a încercat să modernizeze tot ce ţine de structură şi finisînd cu înfăţişarea sa (pasul, uniforma). A vorbit despre negocierile în formatul 5+2, unicul mijloc de discuţii diplomatice pentru soluţionarea conflictului transnistrean, unde participanţi sunt Moldova, Rusia, regimul transnistrean, Ucraina şi Statele Unite ale Americii. El a specificat că trebuie să vorbească diplomaţii nu armele. "Sper foarte mult că acele negocieri în formatul 5+2 să aducă beneficii şi să putem în viitorul apropiat să discutăm şi asupra problemelor abordate: problema vamelor, problema agenţilor economici în special în domeniul agriculturii”, spune Vitalie Marinuţă, ministrul apărării R. Moldova.
Oaspeţii au promis, că vor ridica problemele expuse la şedinţă în faţa Guvernului  şi Ministerelor abilitate, unde vor căuta soluţionarea acestora.”Raionul Dubăsari este un raion specific, un raion din zona de securitate şi multe probleme abordate ţin de relaţiile între regimul separatist de la Tiraspol şi autorităţile centrale a R. Moldova”, a adăugat în luarea sa de cuvînt Vitalie Marinuţă, ministrul apărării R. Moldova.
Audienţa cetăţenilor din raion de către ministrul apărării s-a desfăşurat în conformitate cu Programul de activitate pe anul 2011 al Guvernului Republicii Moldova.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

MINISTRUL APĂRĂRII ÎN VIZITĂ LA DUBĂSARI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta