Harta site-ului
Ajutor
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Direcţia generală prevenție atenționează cetățenii!!!!
Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Direcţia generală prevenție atenționează cetățenii!!!!

Statistica incendiilor din ultima perioadă demonstrează că în Republica Moldova se înregistrează un număr sporit de arderi necontrolate ca urmare a acțiunilor de igienizare și salubrizare a terenurilor, precum şi aprinderii ilicite a vegetaţiei uscate.
În unele cazuri, cetățenii ard resturile menajere ori vegetația uscată, fără a asigura supravegherea, în lipsa măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în condiții de vânt ori amplasând grămezile ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea șoproanelor locative, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce conduce la propagarea rapidă a focului la gospodării, anexele acestora, precum şi masive forestiere, înregistrându-se pagube mari, totodată având un impact negativ asupra mediului ambiant.
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, ca organ al administrării publice în domeniul apărării împotriva incendiilor, în temeiul prevederilor art.1, 3 şi 22 ale Legii nr. 267 din 09.11.1994, solicită întreprinderea măsurilor de prevenire și combatere a incendiilor de vegetație uscată:
1. Interzicerea utilizării focului deschis pentru arderea  vegetației uscate și a altor resturi vegetale.
2. Delimitarea prin fâşii de protecţie a localităţilor, ocoalelor silvice, obiectivelor şi drumurilor faţă de câmpurile de vegetaţie uscată ce prezintă pericol de incendiu.
3. Lichidarea gunoiștilor neautorizate, cosirea ierbii uscate, cu transportarea deșeurilor în locuri special destinate întru evitarea aprinderii acestora de la diferite surse de foc.
4. Respectarea modului stabilit de colectare, păstrare și transportare a resturilor vegetale de orice proveniență.
5. Antrenarea tuturor forțelor și mijloacelor din subordine întru prevenirea și asigurarea executării prevederilor de apărare împotriva incendiilor pe teritoriul din subordine.
6. Informarea deținătorilor terenurilor agricole și bazinelor acvatice din zona de competență, privind obligativitatea realizării următoarelor:
-  interzicerea utilizării focului deschis în apropierea terenurilor acoperite de vegetaţie uscată, lanuri agricole sau obiective cu risc sporit de incendiu și în zonele afectate de uscăciune avansată;
- colectarea resturilor vegetale, cu transportarea acestora în locuri special destinate;
 -  delimitarea prin fâşii de protecţie a terenurilor gestionate;
- salubrizarea și igienizarea suprafețelor corpurilor de apă de vegetație uscată;
- prelucrarea chimică a vegetației corpurilor acvatice în scopul micșorării suprafețelor cu masă combustibilă;
- asigurarea distanței de siguranță la foc de minimum 15 m dintre zonele de agrement și terenurile acoperite cu vegetație uscată.

Respectând măsurile de prevenire a incendiilor, Vă protejați viața și bunurile materiale.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova Inspectoratul General pentru Situații de Urgență Direcţia generală prevenție atenționează cetățenii!!!! - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta