Harta site-ului
Ajutor
Microproiecte pentru dezvoltarea economică 2015
Microproiecte pentru dezvoltarea economică 2015

Începând cu anul 2004 Ambasada Germaniei la Chişinău susţine micile iniţiative de  dezvoltare prin finanţarea microproiectelor. Ele completează cooperarea germană pentru dezvoltare cu Republica Moldova în cadrul proiectelor majore bilaterale, care de regulă sunt implementate de GIZ (Agenţia pentru cooperare internaţională) sau KfW (Institutul de Credit pentru Reconstrucţii).  

Microproiectele ambasadei, în comparaţie cu cele mari, pot fi solicitate şi implementate mult mai repede şi cu mai puţin efort. Ele pot de exemplu să ofere o „finanţare suplimentară“ pentru unele proiecte economice implementate autonom sau să finanţeze proiectele care promovează coabitarea socială.  

 

Astfel puteţi înainta scrisoarea de solicitare, dacă proiectul întruneşte următoarele cerinţe:

  • Proiectul conţine un factor economic, de ex. vânzarea mărfurilor produse de solicitant, reducerea costurilor curente sau promovarea formării profesionale. Prin aceasta proiectul poate avea o auto-finanţare durabilă.
  • Proiectul dumneavoastră vine să îmbunătăţească pe termen lung condiţiile de trai ale populaţiei băştinaşe.
  • Nu puteţi finanţa proiectul integral din contul propriu. (Totuşi aportul propriu sporeşte posibilităţile unei finanţări). Proiectul nu este doar o măsură educativă, ci are şi componenta achiziţionarea echipamentulu.
  • Susţinerea financiară este unică şi nu duce la obligaţii repetate din partea Republicii Federale Germania.
  • Beneficiari ai proiectului trebuie să fie o instituţie de interes comun (de ex. un ONG, o şcoală). Proiectul poate fi implementat şi de persoane private sau firme, dacă rezultatul proiectului este în beneficiul societăţii.
  • De regulă suportul financiar constituie până la 13.000 euro. În cazuri excepţionale (de ex. un aport în proporţii deosebit de mari în folosul public sau în dezvoltarea economică) sunt posibile şi finanţări mai mari.

Nu este posibilă susţinerea subvențiilor pentru cheltuielile curente (salarii, consumabile, etc) sau acordare de credit. Termen limită de depunere a dosarelor este 15 ianuarie 2015. În cazuri excepţionale pot fi luate în considerare şi cererile depuse mai târziu.

Cum poate fi depusă cererea?

  •     Prin poștă sau personal: Ambasada Republicii Federale Germania, Str. A. Mateevici 82, 2009 Chișinău.
  •     Sau prin email în format PDF la adresa: info@chisinau.diplo.de
  •     Sau prin fax la numărul: (+373-22) 23 22 32

Pentru a afla mai multe detalii despre proiect sau a descărca cererea pentru suportul financiar Vă încurajăm să accesaţi pagina oficială a Ambasadei Germane la Chişinău urmînd următorul link:  http://www.chisinau.diplo.de/microproiecte

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Microproiecte pentru dezvoltarea economică 2015 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta