Harta site-ului
Ajutor
Micii gălăgioşi trec pragul taberei „Prietenia"
Micii gălăgioşi trec pragul taberei „Prietenia"

Joi, 23 iunie anul curent, în Centrul de Odihnă pentru Copii şi Tineret „Prietenia” s-a început din nou veselia.
Este vorba de turul II a 250 de copii, care au venit cu părinţii pentru a se înregistra şi primi locul de cazare. Voioşi şi zburdalnici au stat în rînd cu răsuflarea tăiată şi plini de emoţii pentru a intra în detaşamentul cuvenit. Unii au venit cu fratele şi sora, alţii aşteptau noi cunoştinţe, noi prieteni, însă fiecare a păşit în ograda taberei cu acelaşi scop: odihnă, relaxare, distracţie. Părinţii se bucurau pentru copiii lor, spunînd că tabăra aceasta poate oferi toată siguranţa, comoditatea şi veselia de care au nevoie micii gălăgioşi. „Am ales această tabără, ca o recomandare a prietenei, care mi-a spus că „Prietenia” este cunoscută prin amplasarea ei pe malul stîng al Nistrului, teatrul de vară, bazin pentru înnot, terenuri sportive; prin tinerii educatori care au mare grijă de copii şi doresc să văd un rezultat pozitiv la sfîrşit”, ne spune mama unui copil.
 
Tinerii studenţi care vor sta cu ochii pe mica generaţie sunt gata să facă cunoştinţă cu fiecare din ei. „ Mie îmi plac copiii şi sunt convinsă că zilele petrecute împreună îmi vor oferi o experienţă apreciabilă. Echipa noastră va fi una unită, stăruitoare şi veselă”, afirmă Elena, educatoarea detaşamentului I.
 După înregistrare au răsuflat uşuraţi fiecare în camera lor, dar nicidecum nu au obosit. Lăsînd genţile pe pat au ieşit afară să facă cunoştinţă cu priveliştea de care vor avea parte timp de cîteva zile. „ Aici este frumos, sunt o mulţime de flori, avem spaţiu pentru alergat şi mici colţuri pentru o odihnă liniştită. O să fac cunoştinţă timp de o zi cu toate locurile de aici şi îmi voi face o mulţime de prieteni ”, ne spune Vladimir, un copil din detaşamentul 5. Ziua aceasta apare pentru ei ca un start al odihnei pline de peripeţii,cu multe multe strigăte, emoţii pozitive şi dorinţa fiecăruia de a gusta din plăcerea verii. „ Îmi doresc o plimbare cu vaporul şi seri pline de muzică bună de la discotecă. Să particip la competiţii sportive şi la concertele pe care le vom avea pe parcurs” zice Ana cu bucurie.
 
Momentele petrecute în tabără sunt de neînlocuit cu cele din timpul anului, aici se încheagă relaţii de prietenie atmosfera este deschisă, veselă şi prietenoasă, unde se zidesc întîmplări înteresante. Ca şi oricare altă tabără, „Prietenia” a oferit posibilitatea părinţilor de a-şi petrece timpul liber într-un unghi mai restrîns, fără micii membri ai familiei. S
-au despărţit puţin trişti dar nu au uitat că în curînd se vor revedea pentru istorisirea peripeţiilor petrecute aici.
Comunicarea în echipă, independenţa, originalitatea lucrărilor personale şi participarea fără frică la competiţii, de asta vor avea parte copiii la sfîrşitul odihnei din tabăra „ Prietenia".

Lilia Stratenco, corespondent- practicant

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Micii gălăgioşi trec pragul taberei „Prietenia" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta