Harta site-ului
Ajutor
Metode nonformale de educare a tinerilor
Metode nonformale de educare a tinerilor

În perioada 4-8 aprilie curent, împreună cu colaboratorii Serviciul Promovarea Politicilor pentru Tineret și o echipă de tineri activi din raionul Dubăsari, am participat în cadrul Proiectului “East – West. About Youth Participation” cu tematica “Metode nonformale de educare a tinerilor” organizat de către Institute for Eastern Initiatives și Asociația Obștească “Centrul pentru Susținerea Inițiativelor de Dezvoltare”.
Proiectul s-a desfăşurat în oraşul Cracovia (Polonia), curs de formare de 5 zile privind utilizarea unor metode non-formale de învățare în activitatea cu tineret, scenarii și ateliere de lucru precum şi alte activităţi inovatoare de implicare a tineretului în viaţa societăţii. De asemenea în cadrul training-ului a avut loc un schimb de experiență cu organizațiile neguvernamentale din oraşul Cracovia care lucrează cu tinerii, un alt eveniment care a entuziasmat tinerii a fost întâlnirea cu Ambasadorul Republicii Moldova în Polonia Domnul Iurie Bodrug.
Fiecare zi din cadrul training-ului a fost axată pe un subiect anume, în cadrul primei zile a fost abordată activitatea socială sub aspectul tinerii generaţii. Iniţial am utilizat mai multe metode de cunoaştere a grupului de participanţi, după care am studiat câteva metode de integrare a tinerilor în grupe de lucru.
Următoarele zile am studiate mai multe metode formale, neformale şi informative de învăţare, precum şi metode ce integrează analiza cerinţelor şi necesităţilor tinerilor din raion. Tematica pe care sa axat următoarele activităţi a fost utilizarea diverselor metode nonformale de activitate cu tinerii, pentru sporirea activismului la tineri şi încadrarea cât mai productivă în activităţile Bibliotecii Publice Raionale Dubăsari.
Un alt aspect inovator a fost schimbul de experienţă cu organizaţiile neguvernamentale şi alte organizaţii ce au ca grup ţintă tinerii, precum şi activităţile generate de aceste instituţii ce sporesc activismul şi integrarea tinerilor în activităţi. În cadrul acestui training tinerii au elaborat cinci proiecte care for favoriza implicarea tinerilor în activitatea societăţii, aceste proiecte vor fi implementate în localităţile raionului Dubăsari.

                                                                                                               Victoria Verlan (Moşneaga)
Şef Biblioteca Publică Raională Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Metode nonformale de educare a tinerilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta