Harta site-ului
Ajutor
Mesajul Președintelui raionului Dubăsari Grigore FILIPOV, în legătură cu situația epidemiologică din țară
Mesajul Președintelui raionului Dubăsari Grigore FILIPOV, în legătură cu situația epidemiologică din țară

Stimati locuitori ai raionului Dubăsari, dragi concetățeni
 

Cu toții suntem martori la cea mai gravă criză medicală cu care se confruntă nu numai țările din Uniunea Europeană, dar și Moldova. Ne confruntăm cu o epidemie de COVID – 19, virus care în cele mai multe cazuri nu prezintă pericol, dar pot fi consecinţe grave pentru persoanele vârstnice sau afectate de boli cronice. La moment, din păcate în Republica Moldova, acesta a reușit să răpună o viață și să influențeze mai multe familii, înregistrând 36 de cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus.
În raionul Dubăsari nu avem înregistrat nici un caz de COVID-19!!!. Dar trebuie să recunoaștem că Republica Moldova este abia la începutul acestei epidemii și de noi toți și de fiecare în parte, depinde DACĂ și CUM va accelera sau se va intensifica acesta. De accea prioritatea noastră absolută a tuturor este sănătatea. Solicit oamenilor cu simptome minore, cum ar fi tuse și răceală, să se auto-izoleze pentru următoarele două săptămâni și să apeleze la serviciul 112.
Totodată subliniez, că în raionul Dubăsari sunt întreprinse toate măsurile de precauție ținând cont de prevederile Hotărârii Comisiei Naționale extraordinare de sănătate publică nr.7 din 13 martie 2020, în scopul asigurării măsurilor de protecție a populației și a sănătății publice.
Toate măsurile adoptate, oricât de drastice ar părea acum și oricât disconfort ar provoca, sunt gândite pentru a preîntâmpina răspândirea acestei epidemiii. Rugăm mult populația să se conformeze acestor prevederi și restricții. Știm că pentru mulți aceste măsuri înseamnă să facă unele sacrificii, dar cu toții înțelegem că este important să ne protejăm familiile, părinții, bunicii noștri. Dar efortul autorităților nu va fi suficientă fără cooperarea totală a cetățenilor.
Aici fac un apel către toți cetățenii și locuitorii raionului Dubăsari să dea dovadă de responsabilitate și să respecte acele îndrumări și norme date de medici și autoritățile de stat.
 
Vă rugăm să aveți grijă de dumneavoastră și de familiile dumneavoastră.
Sănătate multă tuturor! Să ne auzim de bine!
 
 
Cu respect,
Grigore FILIPOV
Președintele raionului Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Ana
2020-03-22 23:38:26
Buna ziua domnul Presedinte, da noi intelegem tot riscul care este acuma si CA trebuie sa Stam toti acasa. Nu lucram ceea ce inseam a CA salari nu avem dar cheltuieri sunt(mincare, medicament, comunale). Dar mai avem o problem noi oameni de LA Tara care traim pe ceea ce crestem in gradinile noastre si avem venit numai din serii. Ce facem noi acuma cu ceapa, ridichea care sunt crescute fara himicate ce facem cu aceasta Marfa unde putem sa o dam daca piata de LA oras e inchisa. Ajutati e datine un sfat.
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Mesajul Președintelui raionului Dubăsari Grigore FILIPOV, în legătură cu situația epidemiologică din țară - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta