Harta site-ului
Ajutor
Mersul recoltării în raion
Mersul recoltării în raion

  În conformitate cu planul de activitate a Direcţiei agricultură şi cadastru şi în contextul Planului de acţiuni aprobat la şedinţa Stafului raional pentru desfăşurarea şi monitorizarea procesului de recoltare a spicoaselor în anul 2013, pe data de 17.07.2013 a fost efectuată o vizită de lucru pe terenurile  agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol, unde am avut ocazia să asistăm la lucrările de recoltare a grîului de toamnă, pe terenurile fabricii de conserve din Coşniţa, administrate, la moment, de către CAP”Pîrîta Agro”, conducător dl Ştefan Mavrodi. Cîmpurile sînt curate, roada este îmbucurătoare, estimarea prealabilă ne arată că s-ar putea de recoltat aproximativ cîte 40-42 centnere la hectar. Treieratul se petrece cu respectarea cerinţelor şi procedeelor tehnologice necesare, stipulate în Planul de acţiuni menţionat, adică sectoarele unde se recoltează grîul sînt separate de drumurile adiacente şi între dînsele cu fîşii arate, echipa de intervenţie în caz de defecţiune a tehnicii agricole sau în caz de un eventual incendiu este gata pentru acţiune în orice moment, mecanizatorii participanţi în campania de recoltare sînt hrăniţi la timp.

   La moment pe cîmp activa doar o singură combină a acestui agent economic, însă zilele aproiate, mai precis pe data de 18 iulie în ajutorul acestuia vor mai sosi încă 2 combine de la producătorii agricoli care deja finisează recoltarea. Sperăm că condiţiile climaterice vor permite recoltarea în termeni cît mai restrînşi, evitînd pierderile de roadă.

  Cu părere de rău, la moment sînt şi gospodării agricole care încă nu au demarat recoltarea spicoaselor şi anume: SRL „Agroprima”, SRL”AgrodarEco” şi SRL „Monsterax”(o parte din terenurile fabricii de conserve), toate din comuna Coşniţa. În plus la aceasta, vizitînd cîmpurile de grîu ale gospodăriilor date am văzut şi unele sectoare care ar putea da cîte 45 şi chiar 50 centnere la hectar.  

 

                   Popuşoi Valeriu,

                                  Direcţia agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Mersul recoltării în raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta