Harta site-ului
Ajutor
Măsuri urgente avînd în vedere ninsorile abundente din ultimele zile
Măsuri urgente avînd în vedere ninsorile abundente din ultimele zile

Avînd în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din ţară, ieri 16 decembrie, Prim–ministrul Vlad Filat a convocat o videoconferinţă cu preşedinţii de raioane, în scopul audierii relatărilor conducătorilor de raioane, preşedinţi ai Comisiilor raionale pentru situaţii excepţionale în legătură cu situația de ultimă oră.
În luarea sa de cuvînt, preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI a relatat, că au fost întreprinse toate măsurile pentru activitatea normală a tuturor instituţiilor din raion, inclusiv curăţirea şi deszăpezirea traseelor atît naţionale cît şi raionale. De asemenea, a fost menţionată implicarea activă şi profesională a serviciilor raionale de profil (ÎS „Drumuri Dubăsari”, V. Trestian; Serviciul situaţii excepţionale, dl A. Gîncu; Serviciul pompieri CR, dl V. Ţanga, CPR Dubăsari, dl V. Grabovschi, ş.a.), care sunt mobilizate 24 din 24. Totodată, Preşedintele raionului a informat, că în caz de necesitate, raionul Dubăsari poate acorda ajutor localităţilor şi raioanelor învecinate la deszăpezirea drumurilor, inclusiv intervenţie pentru susţinere în alte domenii.
Însă de situaţie favorabilă nu se bucură raioanele din nordul ţării. Potrivit informaţiilor, în rezultatul viscolului și ninsorilor abundente înregistrate în noaptea de 15 decembrie și pe parcursul zilei de 16, mai multe drumuri locale din raioanele de nord ale republicii au fost integral înzăpezite, ceea ce a condus la stoparea circulației rutiere. Este vorba despre drumurile locale din raioanele Briceni, Soroca, Drochia, Florești, Dondușeni, Rîșcani, Glodeni, Ocnița, Telenești și Ungheni. Cea mai critică situație este în raionul Briceni, unde din cauza ninsorilor au rămas blocate mai multe unități de transport.
În regiunile centrale și de sud ale republicii, situația este mai bună, cea mai mare parte a drumurilor de importanță națională fiind deszăpezite.
În urma relatărilor, Prim-ministrul a solicitat conducătorilor de raioane să întreprindă toate măsurile necesare în vederea asigurării securităţii cetăţenilor, copiilor, inclusiv activitate normal a instituţiilor din teritoriu. Totodată, a chemat autoritățile locale să ceară suport şi intervenție din partea autorităților centrale cînd simt că acest lucru e necesar.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Măsuri urgente avînd în vedere ninsorile abundente din ultimele zile - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta