Harta site-ului
Ajutor
Măsuri de siguranţă pentru sărbătorile de Sfintele Paşti
Măsuri de siguranţă pentru sărbătorile de Sfintele Paşti

Sfintele Sărbători Pascale, prilej de bucurie şi optimism, ne oferă ocazia să urăm locuitorilor raionului Dubăsari multă sănătate, fericire şi belşug în viaţa de zi cu zi. Pentru ca aceste manifestări să nu fie umbrite de evenimente nedorite, Secţia situaţii excepţionale Dubăsari recomandă populaţiei, dar şi slujitorilor lăcașelor de cult, respectarea următoarelor măsuri privind apărarea împotriva incendiilor:
Pe timpul slujbelor religioase, în lăcaşele de cult, se recomandă:
1. ACCESUL enoriașilor în incinta lăcașului de cult se permite în limita capacității bisericii, în scopul evitării accidentelor. 
2. MENȚINEREA ușior de acces/evacuare în poziție deschisă, obligatoriu, pe timpul slujbelor religioase cu public numeros. În condițiile unui număr foarte mare de credincioși se recomandă desfășurarea slujbelor religioase în exteriorul bisericii. 
3. PARCAREA autoturismelor personale să se facă asfel încît să nu se blocheze căile de acces pentru autospecialele de intervenție ale serviciului de salvatori și pompieri sau să împidice accesul la hidranții exterior de incendiu. 
4. APRINDEREA și așezarea lumînărilor se va face numai în locurile special amenajate. 
5. AMENAJAREA unor locuri pentru depunerea lumînărilor aprinse, la distanța de siguranță față de elementele combustibile din interiorul bisericii, de preferință în tăvi metalice umplute cu nisip. Evitarea apropierii acestora de materiale combstibile (icoane, tapetării, mobilier, etc.) 
6. STINGEREA lumînărilor la finisarea activităților și evacuarea resturilor în locuri sigure, în afara bisericii. 
7. AMPLASAREA mijloacelor de încălzire la distanțe sigure față de elementele de construcție, decorurile sau mobilierul combustibil. 
8. VERIFICAREA la sfărșitul slujbelor a deconectării instalației electrice de la sursele de alimentare, cît și a sistemelor de încălzire. 
9. DOTAREA lăcașelor de cult cu mijloace de primă intervenție în caz de incendiu și menținerea acestora în stare permanent de funcționare. 
10. MARCAREA vizibilă a ieșirilor și stabilirea modului de evacuare a persoanelor în caz de pericol pentru evitarea producerii de accidente.
STIMIAȚI CETĂȚENI, NU UITAȚI !
PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV, VĂ SALVAȚI VIAȚA !
ÎN CAZ DE SITUAȚII DE URGENȚĂ, APELAȚI 112!!!
SSE Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Măsuri de siguranţă pentru sărbătorile de Sfintele Paşti - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta