Harta site-ului
Ajutor
Măsuri concrete pentru prevenirea şi evitarea cazurilor de îngheţ a persoanelor vulnerabile
Măsuri concrete pentru prevenirea şi evitarea cazurilor de îngheţ a persoanelor vulnerabile

Astăzi, la prima oră, Preşedintele raionului a convocat o şedinţă de lucru în legătură cu scăderea bruscă a temperaturii aerului din următoarele zile. La şedinţă  au participat vicepreşedinţii raionului, secretarul Consiliului raional, şeful Secţiei administraţie şi servicii publice, şeful Direcţiei asistenţă socială, şeful Serviciului relaţii cu publicul.


În cadrul şedinţei au fost discutate măsurile ce au fost întreprinse pe parcursul acestor zile de către conducătorii instituţiilor întru evitarea situaţiilor de excepţie ce pot apărea drept consecinţă a temperaturilor scăzute.

Preşedintele raionului a solicitat de a atrage o atenţie sporită din partea primarilor şi a intensifica raidurile la domiciliu a familiilor social-vulnerabile, cu mulţi copii, cu situaţia materială  precară, a bătrînilor singuratici, invalizilor şi altor categorii sociale aflate în situaţie de risc sau dificultate. Astfel, primarii sunt obligaţi să întreprindă toate măsurile de rigoare pentru acordarea asistenţei necesare.

De asemenea, preşedintele a propus, în cazul în care temperatura va depăşi  –25 grade C să fie sistat procesul de învăţămînt la treapta primară,  iar treapta gimnazială şi liceală să fie sub un control strict din partea profesorilor şi părinţilor privind încălţămintea şi vestimentaţia caldă a elevilor. Neapărat elevii să poarte căciuli, mănuşi, haine groase, etc.

Persoanele care necesită şi solicită asistenţă în urma degerării se pot adresa în cadrul Centrului „Prietenia” din s. Coşniţa unde pot beneficia de un ceai fierbinte şi cazare. De asemenea, ei sînt consultaţi şi de medicul de urgenţă.


Ec. Racoveţ
şef Serviciu relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Măsuri concrete pentru prevenirea şi evitarea cazurilor de îngheţ a persoanelor vulnerabile - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta