Harta site-ului
Ajutor
MASĂ ROTUNDĂ la tema: ”TINERII VIITORUL MOLDOVEI”
MASĂ ROTUNDĂ la tema: ”TINERII VIITORUL MOLDOVEI”


     Tinerii sunt cei care au un rol proeminent în țara noastră.Tinerii sunt tot ce avem mai bun, dar din păcate tinerii de azi sunt influenţaţi de diverse probleme sociale și economice. Tinerii sunt o categorie  socială ignorată permanent de autoritățile statului. Țara poate avea un viitor, doar în cazul cînd va avea  un lider competent, care ar putea să atragă atenția tinerilor, spre exemplu: să fie create noi locuri de muncă, salarii corespunzătoare, locuri de odihnă, studii gratuite, locuri în cămine, organizarea eficientă a timpului liber etc.Orice problemă trebuie cercetată și soluționată imediat cum a apărut .
   La întîlnirea care a avut loc la 11 septembrie 2012, în incinta L.T.Doroțcaia, au participat circa 15 tineri, care au discutat despre avantajele și dezavantajele, care apar în calea fiecărui tînăr.
     Masa rotundă cu genericul” Tinerii  viitorul Moldovei” a fost moderată de dna Olga Țurcan (sp.în domeniul tineret), care a făcut o prezentare despre situația demografică. S-au iniţiat discuţii la tema: Cum văd viitorul țării mele? Ce este patriotismul? Ce iubești în țara ta ? etc.Tinerii entuziaști au vorbit cu multă încîntare despre Moldova, despre poporul moldovean, care  este harnic, pașnic, vesel și credincioș cu adevărat. Nici o altă națiune nu simte ceea ce simte un moldovean. Subiectul, care a fost discutat în grup a fost "Problemele cu care se confruntă tinerii de azi”, totodată s-a încercat să se găsească soluții la aceste probleme, care pot fi soluţionate. S-a pus în discuţie condițiile şi metodele optime pentru  a stopa exodul masiv a cetăţenilor noştri, în special al tineretului.
  Mi-a plăcut ideea unei domnișoare, care a menţionat „....că totuși noi suntem responsabili de faptele şi comportamentul nostru, noi tinerii mai putem schimba ceva, suntem capabili de a trezi societatea din amorţire prin diverse acţiuni”.
    Suntem niște cetățeni simpli, apolitici și nu urmărim interesele nimănui. Dragostea pe care o purtăm pentru R. Moldova e singurul și cel mai important lucru de care avem nevoie.   SUNTEM O ȚARĂ !!! SUNTEM UN POPOR !!!

Olga Ţurcan, sp. în domeniul tineret

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

MASĂ ROTUNDĂ la tema: ”TINERII VIITORUL MOLDOVEI” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta