Harta site-ului
Ajutor
Masă rotundă ”Impactul internetului asupra adolescenților”
Masă rotundă ”Impactul internetului asupra adolescenților”

Societatea  contemporană este victima globalizării și modernizării exagerate. Internetul a devenit un lucru indispensabil însă foarte dăunător pentru sănătatea noastră. Adolescenții sunt cei mai afectați de acest fenomen. Astfel conform planului de activitate al Centrului Multifuncțional pentru copii și tineret s-a organizat o masă rotundă cu genericul ” Impactul internetului, jocurilor electronice și a scenelor de violență difuzate la TV asupra adolescenților”, care s-a desfășurat la gimnaziul Pîrîta cu implicarea elevilor din cl. a VII-a – a IX-a, aproximativ 100 de elevi.  Scopul acestei măsuri a fost evidențierea impactului internetului, consecințele utilizării în exces a calculatorului și efectele lumii virtuale asupra adolescenților. 
Pe parcusrul activității elevii au fost implicați în discuții și dezbateri vizavi de modul în care internetul ne afectează viața, utilitatea acestuia, de ce suntem atît de dependenți de lumea vituală, ce capcane ascunde internetul, cum putem depăși această dependență și ce activități ne ajută să ”uităm” de calculator.  De asemenea tinerii au vizionat un film de scurt metraj despre utilizarea exagerată a internetului. 
Tematica activității a fost una de bun augur deoarece grupul țintă și victima globalizării prin intermediul internetului- sunt în primul rînd adolescenții. Amalgamul de informație neprelucrată, aspectele televiziunii cu tendința de exagerare, de deformare a realității este problema principală cu care se confruntă tînăra generație. Este greu să discernem valoarea din masa de informații care ne asaltează. Totodată, a fost pusă în discuție utilizarea jocurilor electronice, care de asemenea este un factor principal și inevitabil atunci cînd vorbim despre internet. Elevii au fost foarte activi și predispuși să discute pe această temă, dat fiind faptul că ei sunt cei mai sensibili din acest punct de vedere. 

Doina Bolgari, specialist principal domeniul tineret platoul Coșnița

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Masă rotundă ”Impactul internetului asupra adolescenților” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta