Harta site-ului
Ajutor
Masă rotundă dedicată orientării profesionale a tinerilor
Masă rotundă dedicată orientării profesionale a tinerilor

Reușita în viață înseamnă adaptarea la societate, iar adaptarea la societate nu poate fi separată de alegerea corectă a unei cariere. Educaţia înseamnă mai mult decât dezvoltare cognitivă, considerată adesea obiectivul major al școlarizării. Tânărul are nevoie de o formare completă a personalităţii sale şi, chiar dacă nu dispune de influenţe consistente și coerente pentru orientarea în carieră, va căuta aceste informaţii prin modelele adulte din mediu.
Consiliul raional al tinerilor din Dubăsari, ghidat de către Direcţia învăţământ general şi Direcţia cultură şi turism, a organizat la data de 02 noiembrie 2018 o masă rotundă cu genericul „Ghidarea în carieră a tinerilor”. La eveniment a participat dl Grigore POLICINSCHI, preşedintele raionului, dna Maria JIMBEI, vicepreşedintele raionului, dna Larisa BRADUCEAN, şef Direcţie învăţământ general, dna Maria PERCIULEAC, şef Direcţie cultură şi turism care au accentuat că tinerii sunt cei cărora le aparţine viitorul, de aceea se solicită de la ei cât mai multă implicare în procesul decizional la nivel de comunitate.
Tinerele, Iulia Coica, LT Doroţcaia şi Cătălina Ciorici, or. Nisporeni, au propus tinerilor efectuarea unui test de personalitate analiza căruia le-a dat posibilitatea să descopere informaţii noi despre propria persoană, incluzând aici şi atitudinea faţă de o profesie anumită. Deoarece fiecărei meserii îi corespunde un anumit tip de personalitate, de aptitudini, tinerele au pus accent pe astfel de caracteristici care au fost analizate şi observate în urma rezultatelor testelor. Astfel tinerii au descoperit care sunt meseriile principale ce se apropie cel mai mult de personalitatea lor.
În urma acestei activităţi de orientare profesională putem să identificăm care sunt interesele dominante şi abilităţile pe care le-a dezvoltat  fiecare din noi în decursul timpului. Interesele ne spun ce anume ne face plăcere, iar abilităţile ce putem face efectiv, experienţa, cunoştinţele sau pregătirea pe care am acumulat-o într-un anumit domeniu.
Tinerii au fost foarte activi şi au dat dovadă de interes în tot ce s-a petrecut la această activitate, de aceea astfel de întruniri, în cadrul cărora se pun în discuţie tematici actuale şi sensibile pentru  tineri, sunt de bun augur, deoarece au oportunitatea de se cunoaşte în primul rând pe ei înşişi.
Svetlana ISAICUL,
Direcţia învăţământ general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Masă rotundă dedicată orientării profesionale a tinerilor - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta