Harta site-ului
Ajutor
Masă rotundă cu genericul: "Problemele adolescenţilor de la discuţii la soluţii".
Masă rotundă cu genericul: "Problemele adolescenţilor de la discuţii la soluţii".

Ţinînd cont de faptul că, în raionul Dubăsari adolescenţii reprezintă un subiect important pentru cercetare, datorită creşterii importanţei şi rolul acestora, elevii sunt afectaţi de multiple probleme (întrebări) caracteristice adolescenţilor.
De aceea,Centrul multifuncţional pentru copii şi tineret  în colaborare cu DITS, SAP (Serviciu Asistenţa Psihopedagogică) a Consiliului raional Dubăsari au organizatun şir de mese rotunde cu tematica: „Problemele adolescenţilor de la discuţii la soluţii”. Acestea discuţii a avut loc în ordinea următoarea:  la L.T.”Ion Creangă”din com.Coşniţa pe data de 20 februarie,  gimnaziul din satul Pîrîta la 26 februarie si gimnaziul din  în satul Pohrebea pe data de 27 februarie,  au fost invitate elevii claselor a IX-a. 
Scopul mesei rotunde  a fost:  identificarea problemelor şi soluţilor cu care se confruntă elevii de vîrsta adolescentină cuprinsă între 15-16 ani, precum şi recomandări pentru realizarea lor.
La acesata convorbire au fost abordate următoare subiecte:
1. Probleme legate de comunicare eficientă dintre semeni, elevi-profesori, copil-părinte, precum şi soluţionarea constructivă a conflictelor, apărute în urma comunicării ineficiente.
2. Discuţii cu privire la probleme interpersonale.
3. Întrebări legate de sexualitate.

Însă, cu părere de rău adolescenţii nu se confruntă doar cu probleme şcolare, sociale, familiare, dar şi cu probleme de comportament (divianţa, delincvenţa şi tulburări de personalitate).

La finalul discuţiei, tineri confedenţial au scris întrebări, la care psihologul dna Tatiana Marenschi
  a dat răspunsul în parte la fiecare întrebare. S-au repartizat pliante cu numere de telefoane, că pentru orice tip de informaţie sau probleme,  tinerii să poată apela la numărul de telefon al DÎTS 0 248 (44) 767, Inspector superior al biroului minori şi moraluri din cadrul CPR Dubăsari 0 248 (44)178, Liniei Fierbinţi  confedenţial gratis 0 800 11116, în caz de necesitate şi situaţii de risc în care se află adolescentul, dar şi alţi copii care pot sesiza organele competente.  

Atmosferă în fiecare clasă a fost plăcut productivă şi agriabilă între elevi şi moderatori. Elevii s-au lasat interesaţi şi bine despuşi pentru 
discuţii. Au oferit diverse întrebări, la care au rămas mulţumiţi de răspunsuri. Adolescenţii au venit cu propunerea de a organiza mai des asemenea întruniri.
După finisarea vacanţei de primăvară, organizarea meselor rotunde va continua pe platoul Cocieri, unde elevii claselor a IX-a vor bineficia de discuţie calificată.
 
 
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Masă rotundă cu genericul: "Problemele adolescenţilor de la discuţii la soluţii". - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta