Harta site-ului
Ajutor
Mărţişor cu „Noroc”
Mărţişor cu „Noroc”

Pentru toate mamele din Moldova, bogate şi mai puţin bogate, cu carieră sau gospodine, tinere sau cu ghiocei la tâmple, le urăm o imensitate de cer albastru şi fericire de la toţi cei pe care îi iubesc!

Mama - cel dintâi cuvânt, cel mai dulce zâmbet, cel mai sincer suflet, cel din urmă vis. Cea mai dulce voce, cea mai grea durere, cea mai mândră floare, cea mai scumpă carte.
Mama - lacrima târzie, veşnică icoană, înger de-nălţare, candelă aprinsă!Candelă a vieţii, care nu se stinge, care luminează şi pe veci veghează!

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii - în braţele căreia este creată lumea, în localitatea Doroţcaia la 3 martie, ora 15.00 a fost desfăşurat un spectacol pentru toate doamnele, domnişoarele, mamele, bunicile, surorile raionului Dubăsari. Invitatele la manifestaţie au primit în dar mărţişoare şi cîte o felicitare inedită, confecţionată manual de către elevii din şcoli şi licee. Toţi cei prezenţi au avut şansa să admire expoziţii de mărţişoare, picturi, felicitări „hand-made” şi lucrări confecţionate din plastelină de către discipolii şcolilor de arte din raion. Evenimentul a demarat cu un filmuleţ consacrat tuturor mamelor, derulat pe fonul melodiei „Mi-e dor de tine mamă”, versuri celebre semnate de Marele poet, Grigore Vieru. Toate femeile au aşteptat nerăbdătoare, apariţia în scenă a mentorului raionului Dubăsari, Preşedintele Grigore Policinschi, care a ales cele mai frumoase, calde, gingaşe şi iremediabile cuvinte pentru a o felicita pe cea mai blîndă fiinţă din univers, în ochii căreia se naşte viaţa, cea care îi poartă bărbatului hazard şi anume, Femeia. Manifestaţia a continuat cu un recital de poezii, rostite de un grup de copii de la liceul din satul Doroţcaia, picii au transmis publicului un car de emoţii pozitive, iar sinceritatea lor a adus zîmbet şi admiraţie pe chipul celor posaci şi impasibili. Cu un dans de primăvară a venit în scenă cercul de dans modern „New Era” din comuna Coşniţa. Mi-a plăcut extraordinar de mult interpretarea istorioarei de primăvară şi a apariţiei ghioceilor prin intermediul dansului, prezentat cu mult fler în scenă de către 30 de tinere, 3 generaţii, care au impresionat spectatorii prin originalitatea şi diversitatea stilurilor de dans. Colectivul de bărbaţi ai Casei de Cultură, Doroţcaia a venit cu o surpriză plăcută pentru toate doamnele din sală, interpretînd melodia „Mîndra mea”, iar versurile ironice din această melodie au stîrnit hohote de rîs printre spectatori.

Sala era arhiplină, cu toţii aşteptau „Cireaşa de pe tortă”, apariţia legendarei formaţii de muzică uşoară „Noroc”, cei care cîntă primăvara-sărbătoarea infinitului, ne bucură auzul cu cele mai îndrăgite melodii, ne surprind cu patima şi dorul pentru cîntecul moldovenesc, sunt mereu îndrăgostiţi de viaţă şi numai  ei  ştiu de ce plîng chitarele. După o pauză de nici mai mult, nici mai puţin -10 ani în cariera muzicală, formaţia „Noroc” a venit cu un concert de reîntoarcere pe scenă, în localitatea Doroţcaia, pentru a reaminti publicului melodiile preferate, şlagărele anilor 70-80. Cu toţii am fredonat melodii devenite deja istorie  ca: „Cîntă un artist”; „Primăvara”; „De ce plîng chitarele”; „Dorul meu”; „Prima dragoste”; „În grădina lui Ion”; „Cum trec anii”; „De ce te mai iubesc”; „Toamnele”.  Un show de excepţie prezentat într-o manieră personală, un concert de pomină care a ridicat sala în picioare... inundată de euforie, am realizat că Formaţia „Noroc”, nu a lipsit pe scena mare şi dintotdeauna a bucurat publicul cu prezenţa sa clasică, că defapt dispariţia lor de un deceniu nu a schimbat cu nimic atitudinea noastră faţă de aceşti artişti agreabili. Formaţia „Noroc”, un etalon demn că cultura şi  muzica bună sunt veşnice.

Culoarea primăverii îţi imprimă stilul de a vedea în oameni ceea ce ai tu de dăruit, dăruieşte un mărţişor şi vei simţi primăvara!

Olga Cibotenco

Şef Centrul metodic, Secţia Cultură

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Mărţişor cu „Noroc” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta