Harta site-ului
Ajutor
„Managementul timpului – condiţie a unei activităţi didactice reuşite”
„Managementul timpului – condiţie a unei activităţi didactice reuşite”

La data de 10 noiembrie 2017 s-a organizat  în  L.T. „Vlad Ioviţă” Cocieri seminarul teoretico – practic cu tema : „Folosirea deplină a timpului învăţării – condiţie a unei activităţi didactice reuşite”.  La seminar au fost prezenţi 12 profesori de fizică din raion. Seminarul a început cu partea teoretică  cu tematica „Managementul timpului ” , reieşind cu concluzia că timpul este una dintre cele mai importante resurse de care dispunem. Nu e o noutate, dar nu există „nu am timp”, există doar „timp prost investit”. Adulţii şi copiii întâmpină probleme în gestiunea propriului timp, deaceea s-a propus câteva sugestii pentru managementul timpului: să fim organizaţi, atenţie la hoţii timpului, să fim echilibraţi şi să fim îndrumaţi de valori sănătoase.
Partea  practică a fost prezentată de către profesorul  Daţco Eduard  în clasa a VII-a cu tema: „Mişcarea şi Repausul”. În cadrul lecţiei obiectivele au fost formulate clar, s-au stabilit diferite metode pentru realizarea lor precum întrebări fulger, lucrul individual, situaţie problemă, cercetarea, exerciţiul . Domnul Daţco Eduard are o atitudine pedagogică, impune respectul şi este parteneriat real cu elevii. Dumnealui clădeşte în sufletul elevilor dragostea faţă de carte şi mai ales faţă de disciplina Fizica. La rândul său elevii au fost foarte activi, demonstrând cunoştinţele anterioare acumulate în cadrul orelor de fizică.
Toţi profesorii de fizică au apreciat lecţia cu calificativul „foarte bine”. Seminarul s-a finisat cu un citat În realitate, lucrurile nu le plătim cu bani, ci cu timpul nostru. În urma chestionarelor repartizate profesorilor seminarul s-a apreciat cu calificativul „foarte bine”.
Aduc sincere mulţumiri doamnei Roşca Tatiana, director L.T. „Vlad Ioviţă” Cocieri şi a întregului colectiv de profesori, deasemenea domnul Daţco Eduard pentru implicarea activă şi prezentarea orei publice.
 
                                                          Andrieş Valentina, specialist principal în problemele învăţământului preuniversitar.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

„Managementul timpului – condiţie a unei activităţi didactice reuşite” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta