Harta site-ului
Ajutor
,,Lunarul Mărţişor – 2017”
,,Lunarul Mărţişor – 2017”

La data de 13 februarie curent a avut loc  şedinţa comitetului organizatoric cu privire la organizarea şi desfăşurarea evenimentului cultural ,,Mărţişor – 2017” instituit prin Dispoziţia  Preşedintelui raionului nr.14-n din 06 februarie 2017,  în scopul promovării valorilor educativ-civice şi patriotice ale cetăţenilor din raion.
Planul raional de acţiuni ce urmează, a fi realizate în perioada februarie-martie, dedicat  evenimentului cultural ,,Lunarul Mărţişor – 2017” prevede desfăşurarea unui şir de acţiuni consacrate atât Mărţişorului cât şi Zilei Memoriei.
În toate localităţile raionului vor fi amenajate teritoriile caselor de cultură, monumentele, reparaţia acestora, a terenurilor aferente, stelelor, crucilor, răstignirilor, mormintelor eroilor căzuţi în războiul de la Nistru. De asemenea va fi organizată acţiunea de caritate “Un mărţişor şi-o floare””, pentru vetranii muncii şi de război, vizite la domiciliu cu acordarea asistenţei necesare invalizilor de război, participanţilor la război care au nimerit în dificultate.
La data de 2 martie va fi organizat Mitingul-recviem consacrat marcării a 25 ani de la declanşarea tragicului război de la Nistru şi a meselor de pomenire.
Totodată, în instituţiile de învătământ din raion vor fi amenajate standuri tematice dedicate profesorilor şi  absolvenţilor acestor instituţii – participanţi la acţiunile de luptă pentru Apărarea Integrităţii şi Independenţei Republicii Moldova, expoziţii de desene, concursuri de poezii şi esee cu tematica ,,Pentru ţară, pentru neam!”, prima oră de dirigenţie, dedicată, marcării a 25 ani de la declanşarea tragicului război de la Nistru, cu anunţarea unui minut de reculegere.
În muzeele de istorie şi etnografie din satele Doroţcaia şi Molovata  Nouă vor avea loc expoziţii de acte, documente, obiecte şi materiale istorice consacrate eroilor căzuţi în războiul de pe Nistru.
Cu prilejul comemorării celor 25 ani de la declanşarea războiului de la Nistru, Şcoala sportivă raională, liceul teoretic ,,Ion Creangă” din s. Coşniţa vor organiza desfăşurarea Turneului la volei, între veteranii sportului ,,Prin sport suntem uniţi”, ediţia a II-a.
În cadrul bibliotecior publice din raion vor fi petrecute un şir de expoziţii  de carte „Veşnicia clipelor de glorie”, „Eroii războiului – eroi ai cărţilor” şi vor derula  „Secvenţe de la acţiunile de luptă pentru apărarea Integrităţii şi Independenţei Republicii Moldova şi a întâlnirilor cu participanţii la războiul de pe Nistru”, concursul de esee şi creaţie proprie, cu genericul: „Măicuţă, tu icoană eşti...”. De asemenea, în biblioteci vor fi organizate şi Ateliere de lucru, privind confecţionarea manuală a mărţişoarelor „Mărţişoare zîmbitoare pentru fiecare, în zi de sărbătoare”, a celor mai originale felicitări, cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii „O dulce şi frumoasă mamă, adesea încerc să te alint” şi  mese rotunde cu genericul ,,Tradiţii şii obiceiuri de primăvară”.
Totodată, în cadrul instituţiilor de cultură va fi petrecută Manifestaţia raională „Mărţişor - 2017” cu participarea colectivelor artistice din raion, iar cu ocazia zilei internaţionale a femeii vor fi confecţionate  mărţişoare şi felicitări, acţiuni culturale (activităţi muzical - literare, conferinţe, concursuri tematice dedicate marcării a 25 ani de la declanşarea războiului fratricid de pe Nistru), expoziţii literare, a documentelor istorice, tematice, mese rotunde la tema „Legenda mărţişorului”. Cu prilejul zilei de 8 martie şi a mărţişorului vor fi organizate  karaoke ,,Cântec pentru mama” şi discoteci.
Menţionăm că ordinea publică şi asistenţa medicală vor fi asigurate de către colaboratorii Inspectoratului de Poliţie Dubăsari şi ai Instituţiei medico sanitare publică a centrului medicilor de familie Dubăsari.
Marina LUPAŞCO,
Secţia informare, transparenţă şi relaţii cu publicul

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

,,Lunarul Mărţişor – 2017” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta