Harta site-ului
Ajutor
Lunarul Bibliotecilor Şcolare
Lunarul Bibliotecilor Şcolare

O bibliotecă nu este un depozit inert, o comoară îngheţată de valori nebănuite cuprinse sau expuse sistematic în rafturi, un templu babilonic care s-a înălţat de la unicatele manuscriselor pînă la milioanele de exemplare, pe care le numără acum orice mare instituţie similară din lume. O bibliotecă este un templu al lecturii, al discursului în tovărăşia celor mai de seamă spirite ale culturii universale, de la îndepărtata Antichitate pînă la ultimii contemporani.
Una din funcţiile de bază ale bibliotecii şcolare este cea culturală. Funcţia culturală a bibliotecii şcolare se manifestă atît prin formarea la beneficiari a unei culturi generale, cît şi prin educarea diverselor aspecte ale culturii: educaţia estetică, educarea unui comportament civilizat, cultivarea culturii lecturii şi educaţia informaţională. Şi toate acestea au loc permanent, dar mai ales în luna octombrie a fiecărui an cînd se dă start Lunarului Bibliotecii Şcolare.
Obiectivele Lunarului sînt: identificarea şi diseminarea celor mai relevante practici de lucru cu beneficiarii în biblioteca şcolară, stimularea gustului pentru lectură, inovaţie şi creativitate la elevi, sensibilizarea şi motivarea  cadrelor didactice pentru partcipare la Lunarul  Bibliotecilor Şcolare. În această perioadă, conform planului de activitate a Lunarului Bibliotecii Şcolare în  fiecare instituţie se vor petrece diverse activităţi cum ar fi: conferinţe cu cititorii, mese rotunde, lansări de carte, întîlniri cu scriitori, spectacole literar muzicale, ore de poezie, concursuri, expoziţii de carte şi desene, lecţii de bibliologie, sondaje, excursii în bibliotecă, elaborarea şi implementarea proiectelor educaţionale al căror scop este de a motiva intrarea elevilor în lumea cărţilor şi de a întări partenereatul dintre ei şi bibliotecă. La rîndul ei, biblioteca va trezi în sufletele elevilor curiozitatea, plăcerea de a parcurge paginile cărţilor, variate şi pline de învăţătură.
Svetlana ISAICUL,
specialist-coordonator

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Lunarul Bibliotecilor Şcolare - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta