Harta site-ului
Ajutor
LUCRUL ÎN ISRAEL ÎN DOMENIUL CONSTRUCŢIILOR
LUCRUL ÎN ISRAEL ÎN DOMENIUL CONSTRUCŢIILOR

 Agenția de Ocupare a Forței de Muncă r. Dubăsari Vă reamintește despre Acordul dintre R. Moldova şi Statului Israel cu privire la angajarea temporară a lucrătorilor din Republica Moldova în anumite sectoare din Statul Israel. Obiectivele prioritare ale acestui Acord sunt orientate spre asigurarea unui proces de angajare legal, echitabil, transparent şi bine-informat pentru cetăţenii R. Moldova,  care  vor fi angajați temporar în Statul Israel. În conformitate cu prevederile Acordului menționat, Guvernul Statului Israel a solicitat cooperare în ceea ce priveşte recrutarea a 1000 de lucrători temporari calificaţi în domeniul construcţiilor pentru a munci în Israel.
    Astfel sunt solicitaţi specialişti în următoarele domenii:
1.    LUCRU ÎN CONSTRUCŢII – cofraj de construcţie industrializată, cofraj din lemn;
2.    ARMATURIER – îndoirea fierului, sudarea oţelului;
3.    PLĂCĂTOR CU PLĂCI – acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă;
4.    LUCRĂRI DE TENCUIT
   Pentru primele trei profiluri cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie.
    Candidaţii trebuie să corespundă următoarelor cerinţe:
-    să fie cetăţean al Republicii Moldova;
-    să nu fi lucrat niciodată anterior în Israel;
-    să nu aibă rude de primul grad care lucrează în Israel (cu excepţia fraţilor);
-    să nu aibă antecedente penale;
-    să corespundă medical şi fizic pentru munca intensivă în aer liber, în condiţiile climaterice din Israel, inclusiv lucru la înălţime.
     Procedura de aplicare va fi administrată de Părţi în mod transparent și va consta în selectarea potențialilor candidați de către Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, care vor corespunde anumitor criterii înaintate în baza Acordului, urmat de înscrierea datelor potențialilor beneficiari, transmiterea datelor către Autoritatea pentru Populație și Imigrare din cadrul Ministerului de Interne al Statului Israel, care va decide în final competitivitatea candidaților selectați cu cerințele locurilor de muncă disponibile. 
       După trecerea etapei de preselecție va urma pregătirea și întocmirea documentelor pentru obținerea vizei și călătoriei spre  Statului Israel. Fiecare potențial candidat va fi informat despre prevederile Acordului privind drepturile lucrătorilor moldoveni în Israel, condițiile de muncă și drepturi sociale, modalitatea de salarizare, asigurarea medicală, condițiile de cazare, implicit și despre prevederile contractului de muncă.
    Persoanele selectate vor semna, înainte de plecare, contractul individual de muncă, în care vor fi indicate toate drepturile și obligațiile angajatorului și angajatului.
    Lucrătorii ce vor fi angajaţi în conformitate cu prezentul Acord, vor avea aceleaşi drepturi şi obligaţii de muncă ca şi lucrătorii băştinași şi se vor bucura de aceeaşi protecţie în conformitate cu legislaţia privind siguranţa la locul de muncă (concediu de odihnă plătit, concediu medical etc.). Angajatorul va presta fiecărui lucrător o asigurare medicală pentru perioada de angajare în Israel.   
   În baza prevederilor Acordului menționat, salariul minim brut lunar estimat pentru un muncitor în construcţii în Israel (înainte de deduceri şi taxe permise) este aproximativ 1.500 dolari SUA (1 dolar = 3.8 NIS) pentru 211 ore de lucru pe lună. Pentru fiecare oră suplimentară de lucru muncitorul va primi remunerare suplimentară, conform numărului de ore lucrate efectiv de către acesta.
      Pentru informaţie adiţională apelaţi la Agenţia OFM r. Dubăsari (0248-52-462)

Nadejda Avxentiev, AOFM Dubăsari 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

LUCRUL ÎN ISRAEL ÎN DOMENIUL CONSTRUCŢIILOR - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta