Harta site-ului
Ajutor
Lucrări de binefacere din partea unor meşteri iscusiţi
Lucrări de binefacere din partea unor meşteri iscusiţi

Se zice: că orice acţiune de binefacere este răsplătită din plin, nu financiar, ci sufleteşte, un sincer mulţumesc, o îmbrăţişare călduroasă, o închinăciune sfîntă. De aceste poveţe s-au condus un grup de credincioşi din s. Pîrîta, în frunte cu Igor Moiseev, care au hotărît să contribuie la construcţia bisericii din satul natal, cu propriile mînuţe iscusite. Dumnealor au mai lucrat prin străinătate şi au o experienţă bogată în construcţia lăcaşelor sfinte . 
Pe data de 24 ianuarie, necătînd la ger, s-au început lucrările de punere a cupolei din mijlocul bisericii, „ Lucru cel mai greu din toată construcţia”, a menţionat părintele Rodion. Din istoria bisericii, părintele ne-a povestit că lucrările de construcţie s-au început din 2007 şi într-un  timp atît de scurt s-a făcut atît de mult „ Biserica deja activează, mulţi credincioşi vin la slujbe, necătînd că nu e amenajată şi e foarte frig”, a remarcat părintele.
   Deasemenea la această sărbătoare nu au lipsit preşedintele raionului dl Grigore Policinschi şi primaul s. Pîrîta dl Iurie Soltan. În interviul acordat, preşedintele a menţionat  „ Pentru mine ca creştin, pentru noi toţi este foarte benefic  şi vreau să accentuiez anume acest element, că se găsesc cetăţeni care nu caută bani, nu caută remunerare pentru realizarea unui interes public, de utilitate publică. Exemplul care l-au demonstrat  această grupă de meşteri în frunte cu Igor Moiseev, merită toată recunoştinţa noastră, ei au primit această hotărîre nesiliţi de nimeni. Noi necătînd la toate greutăţile pe care le avem, avem posibilitatea să promovăm bunătatea, dragostea faţă de divin, pentru că numai astfel putem să trecem peste timpuri grele şi piedici.” Toate aceste lucrări  de pînă astăzi au fost posibile datorită insistenţei părintelui Rodion, a conducerii raionului, a primarului s. Pîrîta, a consilierilor locali cît şi celor raional, agenţilor economic şi a tuturor oamenilor care îl poartă pe Dumnezeu în suflet. „Un sincer mulţumesc din partea slujitorului lui Dumnezeu!”, părintele Rodion s. Pîrîta.


Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Lucrări de binefacere din partea unor meşteri iscusiţi - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta