Harta site-ului
Ajutor
Livadă de mere performantă în satul Pîrîta
Livadă de mere performantă în satul Pîrîta

De mai bine de 4 ani, în satul Pîrîta raionul Dubăsari, dezvoltă o frumoasă afacere în domeniul horticulturii, producător şi crescător de diverse soiuri de mere, dl ABABII Vitalie.
Gospodarul acestei livezi, în perioada anilor 2013-2015, a sădit 23 ha de livadă de mere. La moment de pe 13 ha este strâns fructul. În mare parte  producția de mere colectată este exportată, în dependență de categoria sortului stabilită pentru fiecare măr, sortul I sau II.
 Agentul economic din s. Pîrîta planifică să-și extindă producția, prin plantarea de noi pomi fructiferi. De asemenea, dl Ababii cultivă, pe lângă diversele specii de măr, pere și prune. Este de menționat faptul, că tipul livezii este ,,intensivă”, corespunde cerințelor și standardelor europene.
Datorită livezii date și stăpânului acesteia, pentru îngrijirea și culesul fructelor,  sunt asigurate cu locuri de muncă 40 de persoane.
La data de 26 august curent,  Președintele raionului Dubăsari, dl POLICINSCHI Grigore, la invitația dlui Ababii, a întreprins o vizită, pentru a vedea roada anului 2017.
În urma vizitei, dl Președinte a remarcat că ,,Am rămas impresionat de grădina dată și am primit o porție de adrenalină pozitivă de ceea ce am văzut, de grija și rezultatele muncii acestui investitor privat în agricultură”. 
Marina LUPAȘCO,
șef Serviciu informare și transparență

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Livadă de mere performantă în satul Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta