Harta site-ului
Ajutor
Legea privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare intră în vigoare la 12 ianuarie 2019
Legea privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare intră în vigoare la 12 ianuarie 2019

Subdiviziunea Teritorială a Direcției Teritoriale Siguranța Alimentelor Criuleni cu raza de acoperire Dubăsari (STDTSA), atenționează consumatorii, și pe de altă parte producătorii, importatorii, distribuitorii, operatorii din sistemul de retail și de alimentație publică, referitor la intrarea în vigoare, începând cu 12.01.2019, a Legii privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare nr.279 din 15.12.2017 publicată în Monitorul Oficial nr.7 - 17 din 12.01.18.
Amintim că principalele prevederi se referă la faptul că etichetele produselor alimentare vor trebui să conțină informații privind protecţia sănătăţii consumatorilor şi utilizarea sigură a unui produs alimentar. În mod special, acestea se referă la informaţii privind însuşirile legate de compoziţie care pot dăuna sănătăţii anumitor grupuri de consumatori, data durabilităţii minimale, condiţiile de păstrare şi de siguranţă a utilizării sau efectele asupra sănătăţii, inclusiv riscurile şi consecinţele legate de consumul dăunător şi periculos al unui produs alimentar.
În acest context, STDTSA Criuleni cu raza de acoperire Dubăsari solicită conformarea operatorilor din sistem prevederilor Legii şi aplicarea măsurilor necesare întru implementarea acesteia.
De asemenea, amintim consumatorilor despre posibilitatea de a raporta orice eventuală încălcare a drepturilor consumatorilor în domeniul siguranței alimentelor, inclusiv etichetarea produselor alimentare la Linia fierbinte 0800 800 33, apel cu tarif obișnuit!
                      Alexandru SPIRIDONOV,  STDTSA
Criuleni cu raza de acoperire Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Legea privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare intră în vigoare la 12 ianuarie 2019 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta