Harta site-ului
Ajutor
Lansarea Campaniei de informare ”Invizibili printre noi” în raionul Dubăsari
Lansarea Campaniei de informare ”Invizibili printre noi” în raionul Dubăsari

La 25 aprilie 2018, în raionul Dubăsari, a fost lansată Campania de informare "Invizibili printre noi".
Evenimentul a fost organizat de către Comisia teritorială pentru combaterea traficului de ființe umane Dubăsari în parteneriat cu Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane și Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova (OIM). 
Scopul Campaniei constă în informarea societății cu privire la riscurile și consecințele fenomenului TFU, cu accent pe anumite grupuri de risc, cum ar fi:copii(în special orfani și rămași fără îngrijirea părintească, inclusiv în urma migrației), tineri (în special absolvenți ai instituțiilor rezidențiale), victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice (în special rămase singure în urma migrației).
La deschiderea oficială a evenimentului a luat cuvînt dna Maria Jimbei, vicepreședintele raionului Dubăsari, președintele Comisiei teritoriale pentru prevenirea și combaterea Traficului de Ființe Umane, care a accentuat necesitatea implicării fiecărui cetățean în vederea consolidării eforturilor pentru prevenirea fenomenului TFU, cu un mesaj tematic a venit și dna Ecaterina Berejan, șef al Secretariatului Permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, dnul Andrei Nastas, șef al Secției investigații nr.2 din cadrul Centrului pentru combaterea traficului de persoane, dnul Vitalie Bînzari, reprezentant al Inspectoratului de Stat al Muncii, dna Irina Arap-Belibov, reprezentant al Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Republica Moldova și dna Valentina Seuța, reprezentantul Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime a traficului de ființe umane din mun. Chișinău. Au fost prezenți reprezentanţi ai instituţiilor administraţiei publice locale, parteneri de implementare, membrii Comisiei teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane, membrii Echipelor multidisciplinare teritoriale, asistenţi sociali, specialişti din cadrul Agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, Direcției de asistență socială, Direcției învățămînt, Inspectoratului de poliție, etc. Reprezentantul Consiliului local al tinerilor, în mesajul său, a subliniat importanța activităților de prevenire a traficului de persoane, oferind asigurări în ceea ce privește implicarea tinerilor din raion pe acest segment.
Ulterior, membrii Comisiei Teritoriale, responsabilul Echipei multidisciplinare raionale, primari, secretari ai Consiliilor locale și polițiștii de sector au fost invitați la un atelier de lucru cu genericul "Tendințele TFU. Identificarea și sesizarea cazurilor de TFU. Prevenirea TFU intern". În cadrul atelierului de lucru, dnul Andrei Nastas, șef al Secției investigații nr.2 din cadrul Centrului pentru combaterea traficului de persoane, a prezentat informația privitor la ”Rolul polițiștilor de sector în identificarea victimelor și prezumatelor victime ale TFU. Sesizarea cazurilor”. Dna Aurelia Bulat, consultant principal al Secretariatului Permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, a adus la cunoștința tuturor tendințele Traficului de Ființe Umane, și prevenirea Traficului de Ființe Umane. Participanții au acumulat informații utile și au fost implicați în exerciții practice orientate spre identificarea soluțiilor de rezolvare a unor studii de caz. Implicarea activă a specialiștilor a demonstrat o colaborare eficientă și un înalt profesionalism în activitate.
Timp de o săptămână, locuitorii raionului Dubăsari vor avea posibilitate să se informeze despre instituțiile cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane (TFU) afișate pe un panou expus publicului, vor putea face cunoștință cu consecințele traficului de ființe umane, prin istoriile inscripționate pe figurinele instalate în fața sediului Consiliului raional, care redau trăirile multor dintre victimele acestei infracțiuni, rămase de cele mai multe ori,"invizibile printre noi".
 
 

Anastasia MELECA
specialist principal în problemele administrației publice,
secretar Comisia Teritorială pentru prevenirea și combaterea TFU 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Lansarea Campaniei de informare ”Invizibili printre noi” în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta