Harta site-ului
Ajutor
Lansarea apelului de propuneri de proiecte pentru localităţile din Zona de Securitate
Lansarea apelului de propuneri de proiecte pentru localităţile din Zona de Securitate

Astăzi, 18 aprilie în incinta Consiliului raional Dubăsari a avut loc întrunirea reprezentanţilor Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare în Republica Moldova (UNDP) cu Preşedintele raionului şi primarii localităţilor raionului Dubăsari.

În cadrul întrunirii factorii decizionali din raion au fost informaţi despre lansarea apelului de propuneri de proiecte în cadrul programului UNDP privind Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii. În conformitate cu formularul de aplicare localităţile eligibile pentru program pot aplica pentru un suport financiar de la 50 la 150 mii dolari SUA.

Domeniul de suport se va axa pe reabilitarea instituţiilor sociale cheie, precum cele educaţionale, de asistenţă socială, medicale, şi pe îmbunătăţirea infrastructurii critice, cum sunt reţelele de aprovizionare cu apă şi canalizare şi sistemele de gestionare a deşeurilor.

În plus, vor fi susţinute proiectele relevante de infrastructură a mediului, care vor oferi oportunitatea dezvoltării unor soluţii comune în abordarea problemelor comune de mediu, bazate pe cooperarea eficientă între autorităţi, organizaţiile societăţii civile, specialişti şi comunităţi. Propunerile de proiect cu potenţial real de consolidare a încrederii dintre comunitățile de pe ambele maluri ale Nistrului, vor fi în avantaj.

În conformitate cu conceptul proiectului, sunt invitate să participe la concurs comunitățile aflate în Zona de Securitate (ZS). Localităților  din r-ul Dubasari care pot participa la concurs sunt: Cosnita, Cocieri, Vasilievca, Corjova, Mahala, Pohrebea, Dorotcaia, Holercani, Marcauti, Molovata, Molovata Noua, Roghi, Oxentea, Pirita, Ustia.

Pregătirea și înaintarea propunerilor de proiect este asigurată de către autoritățile publice locale (APL) din comunitatea-țintă. Selectarea ideilor si elaborarea propunerilor de proiect se vor realiza, aplicându-se un mecanism comunitar transparent, inclusiv, participativ, care va asigura interiorizarea ulterioară a proiectului. Din partea unei  comunități-țintă ar putea fi înaintate mai multe propuneri de proiect. Autoritatea publică aplicantă, poate antrena în calitate de parteneri alți actori comunitari (ONC-uri, instituții publice specializate, actori privați, grupuri de inițiativă etc.).

Data limită pentru depunerea formularelor de proiect completate este 10 mai 2012 iar perioada de implementare a proiectelor este preconizată pentru 2012 – 2013.

Conform spuselor reprezentanţilor UNDP pentru acest întîi apel de propuneri de proiect sunt planificate a fi acceptate circa 20 de proiecte. Amintim că în cadrul Zonei de securitate sunt incluse 85 de localităţi atît din dreapta rîului Nistru cît şi de pe malul stîng.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Lansarea apelului de propuneri de proiecte pentru localităţile din Zona de Securitate - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta