Harta site-ului
Ajutor
Lansare de carte în raionul Dubăsari
Lansare de carte în raionul Dubăsari

Vineri 11 ianuarie curent, poetul băștinaș, originar din s. Doroțcaia, Boris Grigoriev, a lansat cărțile „Cu vers și melodie” și ,,Eu de-acum sunt mare”, ce conțin poezii la baza cărora stă dragostea față de natură, părinți, bunei, de neam și de țară.
Alături de Boris Grigoriev, au fost cei mai devotați spectatori, familia și prietenii. Pentru al susține și a-i aprecia creația scriitorului, la această întâlnire au fost prezenți, Conducerea raionului Dubăsari, consilieri raionali, colaboratori ai Consiliului raional cât și  primarul satului Doroțcaia dl Valeriu Berzan, consilieri locali, consăteni, invitați din satele vecine. 
Evenimentul, care a avut loc in incinta Casei de cultură din s. Doroțcaia, a fost deschis prin proiectarea unor imagini care au dat pagini și amintiri din viața poetului. Pe holul foaierului a fost organizată o expoziție frumoasă de lucrări manuale la tematica sărbătorilor de iarnă a copiilor de la grădinița de copii ,,Scufița Roșie”, de la Liceul teoretic Doroțcaia, expoziție de pictură de la Școala de arte din localitate, expoziție de carte de la biblioteca publică locală.
Diapazonul de activitate al poetului Boris Grigoriev, este vast, colaborează cu liceele și grădinițele de copii, participă la evenimentele culturale din viața localității, raionului și a republicii.
Autorul și-a prezentat lucrările la care a muncit ani întregi, recitând din versuri, aducând publicului o adevărată revelație sufletească. În scenă, rând pe rând, au evoluat copiii de la grădinița ,,Scufița Roșie”, Liceul teoretic Doroțcaia, Școala de arte Doroțcaia, colectivele artistice din cadrul Casei de cultură, formația-folclorică “Nistrenii”, formația de muzică ușoară “Angel’s Star”, Orchestra de muzică populară ,,Doina Nistrului”, Adrian Nicolaev, Nichita Nicolaev, Andrei Dicusar, Tatiana Grigoriev, Ion Nicolaev, Irina Pavalachi, Ansamblul de dansuri populare “Doruleț”.
Toți participanții au interpretat cele mai frumoase melodii pe versurile și muzica dlui Boris Grigoriev, aranjamente Sergiu Grigoriev și Iurie Britan, adaptare și clavir Gheorge Șevcișin, artist al poporului, prietenul care îl susține pe autor pe parcursul anilor de creație. Cel mai bun coleg și prieten dl Popov Gavril, profesor la școala muzicală din Dubăsari a venit în scenă cu un cadou muzical. Din partea colegilor de la școala muzicală din Grigoriopol a evoluat în scenă Ștefan Gaz, aducându-i autorului în dar o piesă muzicală.
La onorabila vârstă de 70 de ani, toți i-au urat de sănătate, mulţi ani rodnici şi fericiţi, dorindu-i și în continuare pană ascuţită, gânduri îndrăzneţe şi noi realizări.
Primarul localității, a menționat importanța acestui eveniment remarcabil pentru localitate.
Președintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, i-a adresat autorului un mesaj de felicitare, remarcându-i succesele obținute într-o viață dedicată culturii și educației tinerii generații.
Într-un final dl Boris Grigoriev membru al Uniuni Scriitorilor, om al culturii, un adevărat patriot implicat activ în slujirea şi promovarea culturii naționale, a mulțumit pentru sprijinul acordat de Primăria Doroțcaia, Consiliul raional Dubăsari, Consiliul local Doroțcaia, dl Tudor Ctitor, tuturor care au contribuit la organizarea evenimentului.
sursa Doroțcaia.com
 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Lansare de carte în raionul Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta