Harta site-ului
Ajutor
La Strasbourg are loc Congresul al 21-lea
La Strasbourg are loc Congresul al 21-lea

      "Trăind împreună în demnitate" este tema de funcţionare în cadrul sesiunii a 21-a al Congresului Puterilor Locale şi Regionale pe lîngă Consiliul Europei, ce are loc în perioada 18-20 octombrie curent, la Strasbourg, Franţa. 
La acest Congres participă reprezentanţi din 47 ţări membre a Consiliului Europei, inclusiv şi Republica Moldova. Componenţa delegaţiei ţării noastre este formată din 5 membri, dintre care face parte şi preşedintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI.
Sesiunea din această toamna este concentrată asupra incluziunii sociale, implicarea cetăţenilor şi de sensibilizare a drepturilor omului la nivel local.
De asemenea, activităţile vor fi axate pe situaţia romilor, precum şi rolul autorităţilor locale şi regionale în promovarea integrării acestora, raportul de către grupul de persoane Eminent privind Trăind împreună în secolul al 21-lea, precum şi eforturile de combatere a abuzului sexul asupra copilului în cadrul campaniei „Unul din cinci”. În acest context va avea loc o dezbatere asupra temei: „Noi forme de activism al cetăţenilor şi a violenţei urbane”, pe fondul tulburărilor urbane recente din unele oraşe europene.
   Participarea cetăţenilor la nivel local va fi în centrul a două dezbateri privind „Participarea cetăţenilor la nivel local şi regional în Europa” şi „Educaţia pentru o cetăţenie democratică- instrumente pentu oraşe”.
   Sesiunea Congresului este, de asemenea, şi prilejul de a sărbători ediţia 2011 a Săptămînii Europene a Democraţiei Locale (SEDL) care s-a desfăşurat anul acesta în perioada 10-16 octombrie. Tematica din acest an al Săptămînii a vizat promovarea drepturilor omului în oraşe şi municipii.
   Ca parte a misiunii de monitorizare a Congresului, membrii vor avea în faţa lor mai multe rapoarte privind situaţia democraţiei locale şi regionale, din: Serbia, Slovenia, Finlanda, Letonia şi Bulgaria. Constatările misiunilor de observare la alegerile locale, de către Congres în Albania (8 mai 2011) şi Republica Moldova (5 iunie 2011), vor fi, de asemenea, discutate. Vor fi puse în discuţie şi eficienţa şi aprovizionarea cu energie la nivel local şi regional, cooperarea transfrontalieră în Europa, evoluţiile recente în regionalizare şi multi-nivel de guvernare, participarea regiunilor în elaborarea strategiilor macro-regionale în Europa.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

La Strasbourg are loc Congresul al 21-lea - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta