Harta site-ului
Ajutor
“La izvoarele înţelepciunii” împreună cu Nichita Stănescu
“La izvoarele înţelepciunii” împreună cu Nichita Stănescu

Concursul "La izvoarele înţelepciunii" este o manifestare cultural, adresată elevilor cu vîrste cuprinse între 10 şi 18 ani, ce se desfăşoară în patru faze: local, raional, republican şi final. Acesta are ca scop promovarea lecturii şi familiarizarea elevilor cu viaţa şi activitatea personalităţilor din literatura, cultura, istoria naţională şi universală. "La izvoarele înţelepciunii" este iniţiat în anul 1992 de Biblioteca Naţională pentru Copii "Ion Creangă", din Chişinău, în parteneriat cu biblioteci publice din România. În fiecare an, diverse personalităţi culturale devin temele specifice ale concursului.

La 15 aprilie, 7 elevi ai claselor a X-a – a XII-a din toate instituţiile preuniversitare din raion şi-au dat întâlnire în incinta Liceului Teoretic "Ion Creangă” din comuna Coşniţa, pentru a participa la cea de-a doua etapă (etapa raională) a Concursului „La izvoarele înţelepciunii”, ediţia XXI-a, dedicată poetului Nichita Stănescu, care cu închipuirile, jocurile, teoriile, stările şi abilităţile lui a schimbat faţa poeziei româneşti.

Cei mai buni s-au dovedit a fi Popuşoi Tatiana, L.T. Holercani, care s-a plasat pe primul loc şi va merge la penultima etapă a concursului. Locul II i-a revenit Cristinei Leontieva, L.T. Dubăsari "Mihai Eminescu”. De locul III s-a învrednicit Diana Lucin L.T.Molovata "Ştefan cel Mare”.

Fiecare participant a primit diplomă de merit şi o carte egală cu valoare lucrării prezentate la concurs.

Concursul este organizat de către Secţia Cultură în colaborare cu Direcţia Generală Învăţământ Tineret şi Sport Dubăsari, Bibliotecile publice şi pentru copii, şi bibliotecile şcolare. Învingătorii fazei raionale sunt promovaţi în faza a treia, republicană ce se va desfăşura în luna mai, la Chişinău.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

“La izvoarele înţelepciunii” împreună cu Nichita Stănescu - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta