Harta site-ului
Ajutor
La inițiativa vicepreședintelui raionului, dl Dmitri POPA creăm noi posibilități pentru producătorii agricoli din raion
La inițiativa vicepreședintelui raionului, dl Dmitri POPA creăm noi posibilități pentru producătorii agricoli din raion

  La data de 3 iulie 2020, în incinta Consiliului raional, a avut loc a doua întrunire de lucru, la inițiativa vicepreședintelui raionului, dlui Dmitri  POPA,  Secției agricultură și cadastru cu președintele Camerei de comerț și industrie Moldova-China, dl Boris FOCA. La dialog au luat parte producători agricoli, cu capacități de export, din raion. La prima întrunire de acest gen a fost dat startul discuțiilor ce țin de lansarea colaborării producătorilor agricoli din raion cu partea chineză, în special în sensul exportării producției agricole.
    Astăzi au fost trasate principalele direcții în care urmează să acționăm pentru a putea lansa producția noastră pe piața chineză. Rezultând din cererea crescândă a Chinei față de producția agricolă, aceasta cu ușurință poate absoarbe producția din Republica Moldova. Astfel noi avem toate posibilitățile să găsim o nișă disponibilă pentru a exporta producția agricolă spre est.
   Agenda de activitate în procesul de realizare a unei mai bune colaborări pe acest segment, prevede mai multe întruniri cu factori de răspundere pentru a clarifica unele aspecte ce țin de cerințele  părții chineze în materie de protecție fitosanitară, siguranța alimentelor, taxe și altele.

 

Valeriu POPUȘOI,
Secția agricultură și cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

La inițiativa vicepreședintelui raionului, dl Dmitri POPA creăm noi posibilități pentru producătorii agricoli din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta