Harta site-ului
Ajutor
LA HOTARUL DINTRE ANI - UN OMAGIU LUI SPIRIDON VANGHELI
LA HOTARUL DINTRE ANI - UN OMAGIU LUI SPIRIDON VANGHELI

    Recent, în gimnaziul Oxentea, în cadrul catedrei claselor primare s-a petrecut serata literar-artistică dedicată anului Spiridon Vangheli, cu genericul "Sîntem de-o seamă cu Guguţă".Responsabil de această activitate a fost învăţătoarea Burdila Galina şi Guguţarii d-ei din clasa I-i. În scenariul seratei au fost implicaţi şi elevi din clasle a II-a, a III-a, a IV-a. Scenariul a cuprins un omagiu închinat scriitorului îndrăgit, recitaluri, cîntece, scenete cu isprăvile lui Guguţă.
    Cu o săptămînă înainte de serată a fost iniţiat un concurs al desenelor pe tema "Isprăvile lui Guguţă", rezultatele căruia au fost anunţate la finele seratei. Cele mai reuşite lucrări au fost menţionate.
    În urma celor demarate, atît elevii care au prezentat, cît şi cei care au privit, ascultat au primit o mare satisfacţie, trăind sentimente de profund respect pentru scriitorul S. Vangheli.
   Sîntem bucuroşi că îl avem pe Guguţă, că îl avem pe Spiridon Vangheli, care scrie cu deosebită dragoste pentru Cel-de-Sus, care pentru el e sinonim cu Frumosul, cu Bunătatea, cu Dragostea de semeni, cu copiii satelor şi oraşelor, cu Veşnicia neamului nostru. 
    Elevii au constatat, că cărţile lui S. Vangheli le pot compara cu nişte corăbii, care scot copiii în larg pentru a-i trece de pe tărîmul basmelor în cel al literaturii pentru maturi, ca să se întoarcă apoi după alţi copii.

Galina Burdila, şefa catedrei
cl. primare, gimn. Oxentea

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

LA HOTARUL DINTRE ANI - UN OMAGIU LUI SPIRIDON VANGHELI - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta