Harta site-ului
Ajutor
La data de 3 septembrie, militarii Republicii Moldova celebrează cea de-a XXVI-a aniversare de la crearea Armatei Naţionale
La data de 3 septembrie, militarii Republicii Moldova celebrează cea de-a XXVI-a aniversare de la crearea Armatei Naţionale

La data de 3 septembrie, militarii Republicii Moldova celebrează cea de-a XXVI-a aniversare de la crearea Armatei Naţionale.
Cu această ocazie, pe data de 30 august curent, pe teritoriul Batalionului 3, Forțele de Menținere a Păcii, amplasat în satul Coşniţa, a fost organizată o măsură solemnă la care a participat și Președintele raionului Dubăsari dl Grigore POLICINSCHI. Dumnealui a venit cu un mesaj de felicitare din partea Consiliului raional, asigurându-i că, Forțele de Menținere a Păcii au avut și vor avea în continuare toată susținerea din partea raionului.
La fel au fost aduse sincere mulțumiri ostașilor care își fac serviciul la moment dar  și celor care sunt la odihna binemeritată și care cu cinste și-au îndeplinit obligațiunile de serviciu, care au reușit să promoveze imaginea armatei, care cu adevărat este un pilon important al statului nostru. Domnul Președinte și-a exprimat mulțumirea Comandamentului, conducerii Ministerului Apărării și mândria că, în toți acești ani împreună cu alte servicii de stat, cu MAI, cu Serviciul de Securitate și Informații, cu administrațiile publice  și cu autoritățile publice centrale și cu alți parteneri ai republicii noastre, au reușit să păstreze idealurile păcii, să ridice nivelul de pregătire al Armatei Naționale și să asigure o stabilitate în țara noastră. Totodată, a fost salutat faptul că în armata națională își fac serviciul diferite naționalități.
Au fost menționați pașii care urmează să fie realizați, dar cel mai important element, după cum a menționat dl Grigore POLICINSCHI, rămâne a fi obligațiunea de a iubi țara noastră, de a promova dialogul între cele două maluri ale Nistrului, ,,noi trebuie să ajungem la reunificarea țării noastre, deoarece noi toți ne dorim ca copiii noștri să aibă un viitor în țara noastră Republica Moldova, iar Armata Națională să fie un element de bază cu care să ne mândrim  pe viitor", a subliniat dumnealui.
Le-a dorit ca fiecare din ei să aplice arma doar în scop profilactic, doar în scop de antrenament, școlarizare, să r[mână mereu patrioți ai acestei țări  și să-și iubească țara, iar Armata Națională să-și păstreze verticalitatea de care a dat dovadă până acum, încă mulți ani înainte.
De asemenea, la festivitate au participat și alți oficiali ai Autorităților Publice Centrale cât și locale, Primarul satului Coșnița, Secretarul General de Stat, dar și reprezentantul Comisiei Unificate de Control în Republica Moldova, dl Ion SOLONENCO, care i-a felicitat din numele Guvernului şi a apreciat simţul datoriei şi al bărbăţiei de care au dat dovadă pe parcursul a acestor 26 de ani. Dl SOLONENCO a menţionat că asigurarea condiţiilor necesare pentru buna funcţionare a Armatei Naţionale rămâne a fi una dintre priorităţile Guvernului.
În legătură cu marcarea aniversării a 26-a de la crearea Armatei Naționale, un grup de militari şi angajaţi civili, au fost decorați cu distincţii militare ale Armatei Naționale, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru merite deosebite, promovarea păcii și democrației, pentru înalta competenţă profesională, curajul manifestat şi pentru contribuţia adusă la promovarea unei imagini favorabile a Republicii Moldova în lume.
 
 
Tatiana GHERB,
Admnistrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

La data de 3 septembrie, militarii Republicii Moldova celebrează cea de-a XXVI-a aniversare de la crearea Armatei Naţionale - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta