Harta site-ului
Ajutor
La Chişinău s-a desfăşurat Forumul energetic moldo-ceh
La Chişinău s-a desfăşurat Forumul energetic moldo-ceh

La Chişinău, în perioada 24-25 martie curent, s-au desfăşurat lucrările Forumului energetic moldo-ceh. Evenimentul a fost inaugurat de către Viceministrul Economiei, Ilarion Popa şi reprezentanţii Ambasadei Republicii Cehe în Republica Moldova, cu participarea inclusiv a reprezentanţii companiilor cehe şi autohtone. Din partea Consiliului raional Dubăsari la forum au participat: vicepreşedintele raionului - doamna Maria Jimbei, Nicolaev Eudochia - şef secţia "Construcţii, gospodărie comunală şi dezvoltarea teritoriului" şi Gafeli Alexei - specialist principal în probleme de antreprenoriat.

La forum au fost prezentate şi puse în discuţie tehnologii moderne de eficientizare a consumului de energie electrică şi termică, dar şi metode de reutilare a centralelor electrice cu termoficare, care funcţionează atât pe combustibili lichizi, cât şi pe cărbune.

În cuvîntul său introductiv, Ilarion Popa a accentuat importanţa subiectelor puse în discuţie, în condiţiile în care Republica Moldova este un importator net de resurse energetice. De asemenea, Viceministrul Economiei a evidenţiat importanţa diversificării pieţei energetice naţionale, respectiv acţiunile întreprinse de Ministerul Economiei în acest sens, în special în scopul armonizării cadrului legislativ autohton cu Aquis-ul comunitar în sectorul energetic.

În alte secţiuni ale forumului, reprezentanţii companiilor cehe au examinat posibilitatea finanţării de către bănci din Republica Cehă a modernizării infrastructurii energetice din Moldova. Totodată, au fost prezentate mai multe tipuri de cazane şi soluţii pentru reducerea pierderilor de energie termică atât în imobilele locative, cât şi în cele industriale sau în oficii.

O altă temă abordată în cadrul Forumului a fost posibilitatea de a utiliza biomasa şi deşeurile menajere pentru producerea energiei electrice şi termice.

În agenda Forumul energetic moldo-ceh au fost prevăzute o serie de întâlniri şi discuţii bilaterale între oamenii de afaceri din Moldova şi Cehia.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

La Chişinău s-a desfăşurat Forumul energetic moldo-ceh - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta