Harta site-ului
Ajutor
La 29 iulie cetăţenii Republicii Moldova îşi serbează Constituţia
La 29 iulie cetăţenii Republicii Moldova îşi serbează Constituţia

Constituţia Republicii Moldova a fost adoptată la data de 29 iulie 1994, fiind publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 1 din 12.08.1994 şi a intrat în vigoare la data de 27 august 1994.
Constituția Republicii Moldova constă din 8 titluri, fiecare fiind împărțit în capitole și secțiuni. În prembulul Constituţiei se menţionează aspiraţiile seculare ale poporului de a trăi într-o ţară suverană, năzuinţele spre satisfacerea intereselor cetăţenilor, „continuitatea statalităţii poporului moldovenesc” în contextul istoric şi etnic al devenirii lui ca naţiune.
Constituţia Republicii Moldova este documentul cu cea mai mare autoritate de reglementare în viaţa publică, politică şi socială a ţării noastre. Misiunea fundamentală a Constituţiei este de a asigura armonia socială, ceea ce este imposibil de atins fără asigurarea statului de drept şi respectarea necondiţionată a drepturilor constituţionale.
Aniversarea celor 22 de ani de existenţă a Constituţiei Republicii Moldova reprezintă o ocazie de a ne reaminti că adoptarea Constituţiei a pus bazele instaurării democraţiei şi a statului de drept în Republica Moldova. În tot acest timp, Legea noastră fundamentală s-a dovedit a fi un corp de principii şi norme, ce a deschis calea pentru afirmarea valorilor fundamentale ale statului de drept şi ale economiei de piaţă, o garanţie a drepturilor fundamentale ale omului, dar şi a funcţionării instituţiilor de bază ale statului, oferind cadrul necesar instituirii unui sistem de guvernare bazat pe drepturile inalienabile ale umanităţii: viaţă, libertate şi căutarea fericirii.
Cu ocazia sărbătoririi celei de-a 22-a aniversări a Constituţiei, vă urăm tuturor  un sincer “La mulţi ani!”, pace şi prosperitate, şi vă îndemnăm ca, în tot ceea ce faceţi, să fiţi ghidaţi de dreptate şi adevăr şi să cinstiţi, aşa cum se cuvine, Constituţia Republicii Moldova!
 

Tatiana GHERB,
Administrator principal baza de date

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

La 29 iulie cetăţenii Republicii Moldova îşi serbează Constituţia - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta