Harta site-ului
Ajutor
Jumătate de secol împreună; un cuplu din Vasilievca a sărbătorit nunta de aur
Jumătate de secol împreună; un cuplu din Vasilievca a sărbătorit nunta de aur

Se spune că e ușor să faci o nuntă, să întemeiezi  o familie, dar e foarte greu să o menții. Asta pentru că, așa cum știm, pasiunea care e la început e trecătoare, și numai în unele cazuri e înlocuită de dragostea adevărată, de respect reciproc și de înțelegere. De aceea, în popor, a fost atribuit câte un simbol anilor care au trecut de la nuntă. Cu cât căsnicia e mai lungă, cu atât e mai rezistentă și mai durabilă. Pe data de 6 octombrie anul curent, soţii Bolgari Nicolae şi Nina, originari şi locuitori ai satului Vasilievca, r-ul Dubăsari, au sărbătorit o frumoasă dată de 50 de ani de la căsătorie. La 50 ani  se celebrează nunta de aur. Aurul este metalul zeilor. Deja, când se ajunge la nunta de aur, căsnicia a ajuns la perfecțiune, la desăvârșire. Aurul reprezintă lumina, cunoașterea și viața veșnică, dar și dragostea, bogăția centrul căldurii și strălucirea.
Azi soţii Bolgari sunt la odihna bine meritată. Fiind în etate, nu se dau bătuţi, se străduie din răsputeri să-şi ajute copiii, nepoţii, la treaba în jurul casei cu un sfat util sau dădăcind nepoţii, strănepoţii. În viaţă au avut şi clipe bune şi mai puţin plăcute, dar întotdeauna s-au susţinut reciproc. Cînd unul din soţ se poticnea, umărul persoanei dragi, era alături. Au văzut război, au îndurat foame, au fost lipsuri, dar totul e în trecut. Azi e linişte şi armonie în familia lor. Unicul lucru le mai întristează viaţa - sănătatea şubredă a domnului Nicolai, însă dna Nina se roagă cu familia la bunul Dumnezeu să-l ajute să treacă şi peste această năpaste.
În ziua menţionată cu un mesaj de felicitare şi un buchet de flori din partea Consiliului raional a venit dna Bolgari Ludmila, urîndu-le mulţi ani, sănătate, zile senine şi fie ca buchetul anilor acumulaţi să crească an de an.

Ludmila BOLGARI,
Administrator Vasilievca

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Jumătate de secol împreună; un cuplu din Vasilievca a sărbătorit nunta de aur - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta