Harta site-ului
Ajutor
Bronzul cucerit de tinerii oiniști din L.T. „Ion Creangă” la Cupa Unirii
Bronzul cucerit de tinerii oiniști din L.T. „Ion Creangă” la Cupa Unirii

Cupa Unirii la Jocul de Oină, o adevărată sărbătoare desfăşurată la data de 13 octombrie 2018  de către Federaţia Sportivă Naţională de Oină şi Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cecetării al Republicii Moldova.
Jocul de „Oină” este practicat cel puțin din secolul al XIV-lea, conform datelor statistice existente. Bastonul sau bâta de oină confecționat dintr-un lemn de esență tare, cum ar fi fragul sau frasinul și mingea mică din piele sunt instrumentele ce s-au păstrat de-a lungul timpului, jocul fiind valorificat prin festivalul „Oina Fest”. Așadar, opt echipe de juniori printre care și echipa raionului Dubăsari, formată din elevii L.T. „Ion Creangă” Coșnița, condusă de profesorul-antrenor dl Eugen Nacul, au evoluat pe stadionul sportiv al comunei Ghidighici.
După o zi de jocuri încordate tinerii oiniști din L.T. „Ion Creangă” Coșnița s-au plasat pe loc premiant în competiții reușind să cucerească medaliile de bronz și respectiv diploma de gradul III. Pe locul II s-a plasat echipa din Nisporeni, iar Cupa a fost cucerită de către echipa oiniștilor  „Cronos”  din Bîrlad România. Felicitări antrenorului dl Eugen Nacul și întregii echipe pentru obținerea acestui rezultat frumos.          

                                                                             Mihai IAVIȚA,
Direcția învățământ general

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Bronzul cucerit de tinerii oiniști din L.T. „Ion Creangă” la Cupa Unirii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta