Harta site-ului
Ajutor
Izvorîtorul de Minuni a sosit de Hramului satului Coşniţa
Izvorîtorul de Minuni a sosit de Hramului satului Coşniţa

Comuna Coşniţa este situată în raionul Dubăsari, pe partea stînga a rîului Nistru. Aceasta include două sate Coşniţa şi Pohrebea. Numele localităţii Coşniţa vine de la cuvîntul coşniţă- „paner, coş împletit”, „coşar”, „hambar”. Figurează pe hărţile militare ruseşti Kaschniza. Deprinderile de gospodărie a populaţiei, precum şi aspectul social-cultural al localităţii s-au format de-a lungul secolelor.
Pe data de 8 noiembrie, de Sf. Marele Mucenic Dumitru- Izvorîtorul de Minuni, localnicii satului Coşniţa sărbătoresc Ziua satului – "Hramul Satului”. În această zi localnicii s-au
adunat în centrul localităţii pentru a petrece cu cinste competiţiile sportive: lupta tradiţională pentru cucoş, iepure şi berbec, şah şi dame. Pentru cei ce adoră adrenalina, au fost intalate carusele, bătute pentru copii, care a fost adusă pentru cîteva zile de distracţie de către un întreprinzător cu patentă. Iubitorii de vată dulce au fost plăcut suprinşi de maşina de vată pe băţ, instalată în centrul parcului de aventuri, creat de ziua satului pe stadionul din spatele casei de cultură. Spre seară s-a desfăşurat concertul dedicat acestei sărbători de către casa de cultură Coşniţa şi liga tineretului R. Moldova, în frunte cu Doina Cociu, cîntăreaţă de muzică populară.
Hora satului nu s-a lăsat aşteptată, tradiţional tinerii s-au adunat pentru a face o horă mare în faţa casei de cultură. Aici dansurile populare au pus stăpînire pe raţiunea coşnicenilor, care nu au stat locului timp de cîteva ore, în care emoţiile şi-au dezlegat frîul, starea de sărbătoare s-a simţit din plin. Cei mai energici şi dornici de distracţii au rămas la discoteca deschisă pentru prima data în acea zi, după aproximativ 4 ani de odihnă. Organizatorii discotecii au rămas foarte impresionaţi şi mulţumiţi de clienţii, care s-au adunat într-un număr destul de mare, în jur de 150 de tineri. Ei spun că la o asemenea atitudine din partea tinerilor nu s-au aşteptat, acesta ar fi un prim pas de contiunare a activităţii discotecii satului, unde tinerii îşi vor putea petrece timpul liber în zilele de odihnă vineri, sîmbătă şi duminică.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Izvorîtorul de Minuni a sosit de Hramului satului Coşniţa - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta