Harta site-ului
Ajutor
ÎZBÎNDĂ PRIN ASOCIERE
ÎZBÎNDĂ PRIN ASOCIERE

Cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei -2012, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, în colaborare cu Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie ( FAO) a organizat o masă rotundă „Grupurile de producători agricoli – o verigă a agriculturii durabile”, la care au fost invitaţi şi reprezentanţi a Direcţiilor raionale de agricultură.

Tematica,în anul curent,pentru Ziua Mondială a Alimentaţiei,constitue „Cooperativele agricole hrănesc omenirea”. Această tematică a fost aleasă pentru a evidenţa mai multe modalităţi concrete prin care cooperativele agricole şi organizaţiile de producători contribuie la asigurarea securităţii alimentare,generează locuri de muncă şi ajută la reducerea sărăciei.


Obiectul discuţiilor a fost în prezentarea proiectului de Lege privind grupurile de producători agricoli şi asociaţiilor lor,precum şi consultarea reprezentanţilor din teritoriu privind oportunităţile acestei Legi. De notat că anul 2012 a fost declarat de Naţiunile Unite-Anul internaţional a cooperativelor. Acest proiect de Lege se preconizează ca să fie aprobat de către Parlamentul RM, pînă la finele anului curent,ca pe parcursul a 5 ani să fie implementată strategia prevederii acestei Legi. Prezentul proiect de Lege stabileşte principiile de organizare, recunoaştere şi funcţionare a grupurilor de producători agricoli, care au scop valorificarea producţiei membrilor grupului, îmbunătăţirii eficienţei activităţii, planificării producţiei, concentrării ofertei şi organizării desfacerii produselor agricole, precum şi principiile şi condiţiile de acordare a sprijinului financiar, legat de organizarea şi funcţionarea lor. Crearea, activitatea, reorganizarea şi lichidarea grupurilor de producători este reglementată, pe lîngă prezentul proiect de Lege şi de Legea cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi, Codul civil, Codul fiscal şi alte acte normative.


Participanţii la masa rotundă au decis să sprijine cooperativele şi să continue consolidarea lor.


Petru Porubin,
specialist principal a Direcţiei agricultură şi cadastru.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

ÎZBÎNDĂ PRIN ASOCIERE - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta