Harta site-ului
Ajutor
IP "IARD" in cadrul seminarului de instruire AGEPI „Informaţia si documentaţia de brevet"
IP "IARD" in cadrul seminarului de instruire AGEPI „Informaţia si documentaţia de brevet"

Membrii Retelei incubatoarelor de Afaceri din Moldova (RIAM) au participat la seminarul de instruire „Informaţia si documentaţia de brevet – suport pentru dezvoltarea unor produse şi servicii competitive”.

La 19 iunie, reprezentanţii RIAM au participat la seminarul de instruire cu genericul „Informaţia şi documentaţia de brevet – suport pentru dezvoltarea unor produse si servicii competitive”, organizat de Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuala (AGEPI). Scopul organizarii evenimentului a fost de a familiariza şi a instrui reprezentanţii incubatoarelor de afaceri, a parcurilor ştiintifico-tehnologice din republică în domeniul proprietăţii intelectuale, precum şi a le dezvolta abilităţi de cercetare şi documentare în sursele de informare naţionale şi internaţionale în domeniul proprietăţii intelectuale, în special din domeniul informaţiei de brevet. La eveniment au participat reprezentanţi ai incubatoarelor de afaceri din or. Leova, Singerei, Dubasari, Stefan Voda, Soroca, Rezina, specialisti din cadrul AITT, ODIMM şi AGEPI.  Lucrările seminarului au fost deschise de catre, Ion ŢIGĂNAŞ, vicedirectorul general AGEPI, care a salutat prezenţa la reuniune a reprezentanţilor incubatoarelor de afaceri şi a menţionat importanţa promovării informaţiei din domeniul proprietăţii intelectuale în mediul de afaceri. 

„În Republica Moldova, din păcate, nu avem înca condiţii pentru ca oamenii de afaceri să investească în cercetare. Iată de ce, momentan, este important să informăm mediul de afaceri despre posibilităţile oferite de proprietatea intelectuală. Este un domeniu puţin cunoscut, dar care le poate aduce venituri. Vă indemn să interacţionaţi şi să obţineti răspunsuri la întrebările dumneavoastră”, a specificat vicedirectorul general AGEPI.

Seminarul a permis celor prezenţi să inţeleagă mai bine beneficiile sistemului de protecţie a obiectelor de proprietate intelectuală pentru dezvoltarea unor produse şi servicii competitive, în special de către întreprinderile mici şi mijlocii. De asemenea, participanţii au menţionat importanţa organizării seminarelor de informare în domeniul proprietăţii intelectuale pentru mediul de afaceri.

                                                                               Administrator IP "IARD"  Eugenia Nirca

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

IP "IARD" in cadrul seminarului de instruire AGEPI „Informaţia si documentaţia de brevet" - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta