Harta site-ului
Ajutor
Invitaţie la lectură
Invitaţie la lectură

,,Citește! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei și imagini, din care vei întocmi înțelesul și filosofia vieții.” (Mihai Eminescu). 
Influența unei cărți asupra noastră admite putința de a ne preface sufletul. Fiecare om are o carte apropiată sufletului. Această carte propune tot ceea ce este perceput ca frumos, ceea ce ne încântă simțul estetic. O operă literară care nu te face să gândești nu e nimic. Marile creații literare sunt acelea în care eroii au pătruns adânc în realitate, în care cititorul devine eul. 
Elevii claselor a VI-a, în cadrul Atelierelor de lectură, la disciplina Limba și literatura română au descoperit opere apropiate sufletului: ,,Amintiri din copilărie” de I. Creangă, ,,Fram, ursul polar” de Cezar Petrescu, „Miturile Greciei Antice”, ,,Colț alb” de Jack London, ,,Micul prinț” de Antoine de Saint Exupery, ,,Minunea” de R.J.Palacio, ,,Cuore” (inimă de copil) de Edmondo de Amicis, ,,Bunicuța hoțomană” de David Walliams s.a.
Au constatat că aceste opere le oferă soluții la propriile lor întrebări, le sugerează calea de urmat într-o situație anume, le oferă exemple pe care le pot accepta sau respinge, iar unii eroi întruchipează adevărate modele demne de urmat. Deci, citind sistematic, elevii s-au convins de faptul că într-adevăr cartea îți oferă inspirație prin intermediul eroilor care sunt purtători de cuvânt și idei ce te fac să gândești, să speri și să creezi frumosul.
 
Ecaterina DIORDIEV,
Profesoară de limba şi literatura română
  Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" Dubăsari 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Invitaţie la lectură - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta