Harta site-ului
Ajutor
ÎNTRUNIREA REPUBLICANĂ DIN CADRUL PRROIECTULUI „COMPACT”
ÎNTRUNIREA REPUBLICANĂ DIN CADRUL PRROIECTULUI „COMPACT”

Pe data de 09.04.2014, în incita sediului  Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru irigare Coşniţa, (director executiv dl. Nicolae Rusu), a avut loc un seminar de instruire,  sub genericul „Lecţii şi practici în gestionarea AUAI, cu directorii şi contabilii a 11 Asociaţii de acest profil din  toată Republică.
Acest seminar a fost organizat de către  Fondul Provocările Mileniului „Compact”, finanţat de către Guvernul SUA.  Reamintim, că în cadrul acestui Proiect au fost selectate 11 staţiuni centrale de irigare din Moldova,  inclusiv staţiunea centrală Coşniţa, întru reabilitarea completă a acestor sisteme de irigare.
    Proiectul nominalizat a demarat în februarie 2010. Actualmente se petrec nemijlocit lucrările de construcţie şi reabilitare a sistemului,  care acoperă o suprafaţă de 2449 ha terenuri agricole, din primăriile Coşniţa şi Pîrîta.
    Pe parcursul acestor ani au fost petrecute toate procedurile conform cerinţelor obligatorii, de către Proiect, în vederea respectării graficului de implementare. Recent, în procesul de evaluare a implementării acestui Proiect, de către coordonatori,  Asociaţia Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI)- Coţniţa a fost plasată pe primul loc. 
    La seminarul nominalizat, şeful interimar al Direcţiei agricultură şi cadastru, dl. Sergiu Guvir a salutat participanţii  de la numele Preşedintelui raionului şi a făcut o informaţie succintă privitor la aspectul activităţii sectorului agricol din raion.
                                                                                         

 A relatat Petru Porubin, 
                                                                  specialist principal, Direcţia agricultură şi cadastru

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

ÎNTRUNIREA REPUBLICANĂ DIN CADRUL PRROIECTULUI „COMPACT” - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta