Harta site-ului
Ajutor
Întrunirea elevilor din r. Dubăsari cu membrii CEC
Întrunirea elevilor din r. Dubăsari cu membrii CEC

La data de 6 februarie curent Comisia Electorală Centrală va marca a VII-a ediţie a Zilei Internaţionale a Alegerilor, instituită în anul 2005 în cadrul Conferinţei Globale a Oficialilor Electorali desfăşurată în Ungaria. Cu acest eveniment, astăzi, 05 februarie 2014, ora 14.00, în incinta Liceului Teoretic „Ion Creangă” Coşniţa a avut loc întrunirea membrilor Comisiei Electorale Centrale, dl Urîtu Ştefan, vicepreşedinte CEC, dna Valentina Scobici, consultant superior DCRPMM cu elevii din Liceul  Teoretic „Ion Creangă” Coşniţa, Liceul Teoretic Doroţcaia şi Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare şi Sfînt” Grigoriopol.
În cadrul întrunirii dl Ştefan Urîtu a adus la cunoştinţa elevilor despre rolul alegerilor într-o ţară democrată, despre tipurile de alegeri şi principiile participării cetăţenilorla alegeri. S-a mai discutat despre cine are dreptul de vot, ce este un program electoral şi cum se poate participa la organizarea şi desfăşurarea alegerilor. S-a accentuat şi faptul care sînt drepturile şi obligaţiile alegătorului.
Această întîlnire a avut loc din simplu fapt că tinerii alegători reprezintă o prioritate pentru Comisia Electorală Centrală şi pentru că misiunea CEC-ului este de a promova principiile unor alegeri libere şi corecte şi de a încuraja activismul acestora şi responsabilitatea în exercitarea dreptului de vot.


Isaicul Sv., metodist DÎTS

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întrunirea elevilor din r. Dubăsari cu membrii CEC - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta