Harta site-ului
Ajutor
Întrunire de suflet
Întrunire de suflet

La data de 22 august curent, conform planului de activitate al Centrului multifuncţional pentru copii şi tineret a fost organizată o întrunire a veteranilor celui de-al II-lea Război Mondial, originari din s.Doroţcaia, cu tinerii de la tabăra de odihnă pentru copii şi tineret „Prietenia”. În cadrul întrunirii veteranii au povestit despre anii războiului, despre viaţa şi lupta crîncenă pe care au dus-o. Copiii au fost activi şi au adresat întrebări pentru a afla detalii despre cum au supravieţuit, unde au luptat, cum au reuşit familiile lor să treacă peste aceste nenorociri. De asemenea, ei au relatat cum a fost plătit adevăratul preţ al păcii, preţ mult prea scump pentru omenire.
Tînăra generaţie niciodată nu este indiferentă la aceste fapte istorice care au avut o influenţă incontestabilă din toate punctele de vedere, în special sufletesc, deoarece eroii noştri- aceşti veterani ne-au adus pacea şi datorită lor astăzi suntem o generaţie liniştită. Este cunoscut faptul că războiul este o serie de nenorociri care au ca rezultat victoria, însă victoria noastră a fost căpătată cu multă vărsare de sînge şi victime nevinovate. 
Astfel de întruniri sunt benefice, deoarece prin intermediul lor veteranii au oportunitatea să împărtăşească acele trăiri teribile, să transmită tinerilor o lecţie  de viaţă că războiul este prea crîncen încît să îl subestimăm, pentru că consecinţele acestuia sunt tragice. Datorită acestor ore educative tinerii învaţă lecţia dură că războiul este actul prin care un popor rezistă nedreptăţii cu preţul sîngelui propriu.
Sperăm că întrunirea de astăzi a fost de bun augur, deoarece Eroiii nu trebuie uitaţi, căci au trecut prin focul războiului pentru a oferi generaţiilor viitoare pace, linişte şi încrederea în ziua de mîine, fapt pentru care au toată plecăciunea şi recunoştinţa noastră. 

                                     Bolgari Doina-specialist principal domeniul tineret, platoul Coșnița

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întrunire de suflet - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta