Harta site-ului
Ajutor
Întrunire de lucru cu participarea managerilor instituţiilor de cultură din raion
Întrunire de lucru cu participarea managerilor instituţiilor de cultură din raion

     La data de 15 aprilie 2015, Direcția cultură și turism a organizat în incinta Casei raionale de cultură o întrunire cu managerii instituţiilor de cultură din raion: case de cultură, şcoli de arte, biblioteci şi muzee.

     Ședința a fost prezidată de Dna Valentina Semionov, șef Direcția cultură și turism, și a început cu prezentarea Programul raional de acţiuni dedicate aniversării a 70 de ani de la Victoria popoarelor fostei Uniuni Sovietice şi aliaţii săi asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei din anii 1941-1945. De asemnea s-a atras atenţia la importanţa executării programului în vederea educării în spirit patriotic a tinerei generaţi şi promovării valorilor umane de care au dat dovadă eroii ce au adus PACEA.

     Participanţii au fost informaţi referitor la planul de activitate al Direcţiei cultură şi turism pentru trimestrul 2 al anului curent şi au primit detalii referitor la tematele principale care vor fi abordate în cadrul seminarului din luna iunie: metodele de aplicare a tehnicii de calcul, îmbunătăţirea calităţilor manageriale şi analiza strategiei naţionale “Cultura 2020” pentru a formula şi propune Consiliului raional spre aprobare “Strategia raională de dezvoltare a culturii”.

     O altă temă importantă discutată în cadrul întrunirii a fost necesitatea documentării tuturor monumentelor din teritoriu: naturale, istorice, arhitecturale, etc. O mare parte din monumentele existente nu sunt înregistrate la Întreprinderea de Stat "CADASTRU", ce pune în pericol existenţa acestora. S-a propus atragerea atenţiei Autorităţilor publice locale de nivelul I de către managerii instituţiilor de cultură pentru înlăturarea acestui pericol! În acest context s-a discutat și necesitatea creării unui model unic de registu al casei de cultură care va cuprinde informații despre activitatea instutuției.

     La finalul întrunirii, luînd în considerație că de Ziua culturii naționale nu a fost organizată o măsură raională, participanții au venit cu inițiativa de a stabili o zi dedicată sărbătorii tuturor angajaților din domeniul culturii- Ziua mondială a culturii, sărbătorită anual la 21 mai.

 

Victor ASLANOV,

specialist principal, Direcţia cultură şi turism

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întrunire de lucru cu participarea managerilor instituţiilor de cultură din raion - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta