Harta site-ului
Ajutor
Întrunire de lucru cu agenţii economici din platoul Cocieri
Întrunire de lucru cu agenţii economici din platoul Cocieri

Pe data de 9 octombrie curent, la primăria Cocieri a avut loc o întrunire de lucru a dnei R.Spinovschi, vicepreşedintele raionului Dubăsari cu primarii localităţilor, inginerii cadastrali şi agenţii economici din teritoriu.
La întrunire au participat: V. Popescu, şef DAC; I.Miţcu, primar de Cocieri; T.Siniţin, director STI”Dubasari”; F.Basiul, inginer cadastral , primaria Cocieri; I. Oprea, inginer cadastral, primăria Molovata Nouă; P.Porubin, specialist principal DAC; S.Driga, administrator SRL „Agro-Tiras”; P.Nirca, administrator SRL”Victoria – Cocieri”; Basiul Alexandru, reprezentantul SRL”Colina Nirca”; V.Rusnac, economist SRL”Victoria- Cocieri”.
Au fost discutat următoarele problemele:
1.Propuneri pentru perfectarea mecanizmului de acordare a agutorului de şomaj persoanelor care participă la lucrările agricole la agenţii economici din teritoriu.
2.Constituirea grupului de iniţiativă pentru organizarea Asociaţiei utilizatorilor de apă la irigare.
În rezultatul discuţiilor au fost definitivate următoarele propuneri:
1.Agenţii economici din teritoriu dispun de necesitatea stringentă pentru folosirea şomerilor cu statut special la efectuarea lucrărilor agricole şi vor veni la şedinţa Comisiei ministeriale, care se va convoca în timpul apropiat, cu unele propuneri rezonabile în vederea folosirii acestora.
2.S-a propus ca cuantumul agutorului de şomaj, alocat şomerilor cu statut special să fie unic pentru toţi şi să fie la nivelul anului curent, cu indexarea anuală conform legislaţiei în vigoare.
3.A fost aprobată propunerea de a fi  format un grup de iniţiativă din 7 persoane pentru  organizarea Asociaţiei utilizatorilor de apă la irigare în platoul Cocieri. Preşedinte a grupului nou format a fost ales dl. G.Colun, angajat la SRL”Victoria-Cocieri”.

                                                                             V.Popescu, şef Direcţie agricultură şi cadastru

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întrunire de lucru cu agenţii economici din platoul Cocieri - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta