Harta site-ului
Ajutor
Întru salvgardarea monumentelor istorico-culturale și natural-peizagistice de interes național și internațional
Întru salvgardarea monumentelor istorico-culturale și natural-peizagistice de interes național și internațional

   Pe data de 12 mai 2015, vicepreședintele raionului, dna M. Jimbei, a participat la ședința de inaugurare a activității Consiliului Consultativ de administrare al Rezervației cultural-naturale “Orheiul Vechi”, care a avut loc la sediul Rezervației cultural-naturale Orheiul Vechi, s. Butuceni, r. Orhei. Acesta a fost construit de către Ministerul Culturii în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare a Rezervației cultural-naturale “Orheiul Vechi”, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.228 din 23.03.15.

În componența Consiliului Consultativ fac parte reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale, oameni de știință. Deoarece Rezervația cuprinde componente spațiale, aprobate prin lege, ce fac parte unele sectoare adiacente cu terenuri agricole și de pășunat, drumurile din proprietatea s. Marcăuți, Holercani și Molovata din r. Dubăsari, primarii acestor localități sunt desemnați membri ai Consiliului Consultativ.             

În cadrul ședinței au fost puse în discuție mai multe chestiuni:

1. Obiectivele și sarcinile Consiliului Consultativ de Administrare al Rezervației cultural-naturale “Orheiul Vechi”.

2. Problemele actuale ale Rezervației cultural-naturale “Orheiul Vechi”.

3. Politica de promovare a Dosarului Peisajul Arheologic Orheiul Vechi în lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

4. Planul de acțiuni prioritare al Rezervației cultural-naturale “Orheiul Vechi”.

De către membrii Consiliului Consultativ au fost înaintate mai multe propuneri privind protecția Rezervației, comunicarea și conlucrarea cu societatea civilă, elaborarea comună a proiectelor pentru protecția, păstrarea, conservarea, cercetarea și valorificarea bunurilor de patrimoniu cultural-național, fiind stabilit și un plan de acțiuni prioritar în acest sens.

Ședința a fost organizată și monitorizată de către Gheorghe Postică, vice-ministru al culturii, președintele Consiliului Consultativ de Administrare al Rezervației cultural-naturale “Orheiul Vechi”.

 Maria JIMBEI

Vicepreşedintele raionului Dubăsari

 

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întru salvgardarea monumentelor istorico-culturale și natural-peizagistice de interes național și internațional - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta