Harta site-ului
Ajutor
Întrebări şi răspunsuri referitor la încheierea anului calendaristic 2023 și sfârșitul primului semestru de studiu al anului 2023-2024
Întrebări şi răspunsuri referitor la încheierea anului calendaristic 2023 și sfârșitul primului semestru de studiu al anului 2023-2024

Direcţia Învăţământ General Dubăsari, la data de 19 decembrie a.c., a organizat o şedinţă ordinarăde lucru cu participarea managerilor instituţiilor de învăţământ general şi complementar. Ședințaa fost prezidată de către domnul Sergiu GRIGORIEV, preşedintele raionului Dubăsari şi domnul Gurii ISAC, vicepreşedintele raionului Dubăsari, responsabil de domeniul social.
Președintele raionului a salutat prezența managerilor la ședința dată asigurându-i despre disponibilitatea și deschiderea pentru analiză și comunicare întru eficientizarea procesului instructiv-educativ în instituții. Dl Isac la fel a menționat că de aportul fiecăruia depinde soarta școlilor din raion.
Ajunși la finele anul 2023, când finisează și primul semestru al anului de învățământ, în cadrul întrunirii au fost puse în discuţie următoarele întrebări din ordinea de zi:
1. Cu privire la organizarea şi desfăşurarea reparaţiilor capitale şi curente cu alocări din componenta raională. Raportori la acest subiect au fost dna Braducean Larisa, şefa Direcţiei Învăţământ General Dubăsari și directorii instituţiilor de învăţământ.
2. Cu privire la realizarea bugetului pentru anul 2023. Raportori Lilia Cazac, şefa DEBF, directorii instituţiilor de învăţământ.
3.  Cu privire la monitorizarea gradului de pregătire a instituţiilor de învăţământ general pentru perioada rece a anului de studii 2023 – 2024. Raportor Tatiana laviţa, şefă-adjunct Direcţia Învăţământ General Dubăsari.
4. Cu privire la desfăşurarea sărbătorilor de iarnă la nivel de instituţii/raion. Raportori Svetlana Isacul, şefă Centrul metodic Direcţia Învăţământ General Dubăsari, Bacioi Natalia, metodist principal, Direcţia Învăţământ General Dubăsari.
5. Cu privire la manipulările şi dezinformările prin intermediul mass-media şi a reţelelor de socializare. Raportor: Braducean Larisa, şefa Direcţiei Învăţământ General Dubăsari.
6. Cu privire la încheierea situaţiei şcolare la sfârşit de semestru I şi monitorizarea desfăşurării tezelor semestriale în sesiunea de iarnă, în anul de studii 2023 – 2024. Raportor Braducean Larisa, şef Direcţie Învăţământ General Dubăsari.
7. Cu privire la organizarea şi desfăşurarea olimpiadelor şcolare, ediţia 2024. Raportor Svelana Isacul, şefa Centrului metodic Direcţia Învăţământ General Dubăsari.
8. Cu privire la implementarea Planului - cadru în instituţie de educaţie timpurie. Raportor Bacioi Natalia, metodist principal Direcţia Învăţământ General Dubăsari.
Totodată, în cadrul şedinţei au fost discutate modalităţile de planificare şi executare a bugetului instituţiilor de învăţământ. S-a atras atenţia, conform întrebărilor din ordinea de zi, la respectarea regulamentelor de securitate a elevilor şi a copiilor în timpul activităţilor culturale de iarnă, dar şi în timpul vacanţei de iarnă.
Încheierea mediilor semestriale este un proces de responsabilitate înaltă, atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru elevi. Fiecare disciplină şcolară, cu excepţia unor discipline opţionale, de educaţie, se finalizează cu un rezultat numit medie semestrială.     
De asemenea, doamna Braducean a reamintit managerilor despre faptul că se încheie procesul de scriere a tezelor semestriale de bază şi repetate şi conform ordinului DÎG rezultatele să fie prezentate la Direcţia Învăţământ General.
La încheierea şedinţei doamna Braducean Larisa, a adus managerilor instituţiilor şcolare şi complementare mulţumiri pentru activitatea în anul calendaristic 2023 şi un mesaj de felicitare cu prilejul sosirii Noului An 2024.

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Întrebări şi răspunsuri referitor la încheierea anului calendaristic 2023 și sfârșitul primului semestru de studiu al anului 2023-2024 - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta