Harta site-ului
Ajutor
Într-o excursie de cunoaștere a plaiului moldav
Într-o excursie de cunoaștere a plaiului moldav

Locurile pitoreşti din Republica Moldova au fost vizitate de către copiii din Federaţia Rusă. În acest fel, astăzi, un grup de copii care a venit din regiunea Vladimir, raionul Sobinca, Federaţia Rusă ce se odihneşte în tabăra „Prietenia”, comuna Coşniţa au fost, conform planului de activităţi culturale, într-o excursie la mănăstirea Curchi şi la orăşelul Orhei Land. 
La mănăstire copiii au aflat din istoricul acestiu locaş sfânt. Au aflat că această mănăstire este de călugări şi unul din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii basarabene. Mănăstirea este situată pe teritoriul satului Curchi, raionul Orhei, din preajma codrilor seculari. Ca ansamblu arhitectural este compusă din cinci biserici, două clădiri cu chilii, stăreţie, mai multe încăperi auxiliare, o livadă, un schit ş.a. Tot ansamblul e înconjurat de un zid înalt de piatră. În perioada sovietică mănăstirea a fost transformată în spital de psihiatrie. De prin anul 2002 la mănăstire au avut loc lucrări de reparaţie şi renovare, care s-au finalizat abia spre 2015 de Esanu Vladislav. Hramul “Naşterea Maicii Domnului” a mănăstirii Curchi este una din cele mai însemnate monumente ale arhitecturii moldoveneşti din Basarabia.
Dacă am ajuns la Orhei nu am putut rata ocazia de a vizita cel mai mare parc de distractii din Republica Moldova, care e cu o suprafata de 20 de mii de metri patrati şi asigură multe modalităţi de distracţii atât pentru copii cât şi pentru cei maturi. Copiii au avut ocazia să participe în diverse zone de distractii: topogane cu apa, gonflabile, terenuri de joaca pentru copii. In mijlocul parcului se află un havuz, dar, cu părere de rău, copiii nu au auzit melodiile programate, dar şi nici luminile instalate, deoarece ne-am aflat acolo în intervalul de timp 12 – 13. 
Copii au fost plăcut surprinşi de frumoasa ocazie pe care au avut-o azi de a vizita locurile pitoreşti din Republica Moldova, mai corect din raionul Orhei.

Violeta Nakai -Tolstenco,
şef Secţie politici educaţionale şi management economic,
Direcţia Învăţământ General Dubăsari

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Într-o excursie de cunoaștere a plaiului moldav - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta