Harta site-ului
Ajutor
Întîlnirea Preşedintelui raionului cu absolvenţii Liceului Teoretic “Ştefan cel Mare” din Molovata
Întîlnirea Preşedintelui raionului cu absolvenţii Liceului Teoretic “Ştefan cel Mare” din Molovata

La data de 26 mai curent, preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi împreună cu dna Violeta Tolstenco, specialist în problemele învăţămîntului preuniversitar au efectuat o vizită de lucru la Liceul Teoretic “Ştefan cel Mare” din satul Molovata pentru a se întîlni cu absolvenţii liceului care peste zile numărate urmează să susţină examenele de bacalaureat. Deoarece nu sînt indiferenţi de soarta copiilor, la întîlnirea dată au fost prezenţi părinţii acestora şi primarul satului Molovata, dl Serafim Bejenari. Examene de absolvire a gimnaziului vor susţine şi elevii clasei a IX-a care de asemenea au venit la adunare. Scopul vizitei a fost de a pregăti elevii şi de a informa despre metodologia de desfăşurare şi organizare a bacalaureatului. 
Anul acesta, Ministerul Educaţiei a implementat modificări şi mai dure în regulamentul de desfăşurare a examenelor. Astfel, va fi mărit numărul de membri ai comisiilor centrelor de bacalaureat pentru o mai bună organizare a activităţii centrului, candidaţii vor putea fi verificaţi cu detectorul de metale - înainte, în timpul, sau la expirarea timpului de scriere a probei de examen. În cazul fraudării de către candidat a unei probe de examen vor fi anulate notele de la toate probele susţinute şi candidatul respectiv va putea relua susţinerea integrală a examenului de bacalaureat doar în sesiunea din următorul an de studiu. Elevilor le este interzisă ieşirea din sală, la veceu vor avea dreptul să iasă numai cu consimţămîntul medicului sau copii care au stat la evidenţa medicului 3-5-7 ani cu probleme de sănătate. Acestea, dar şi alte restricţii şi obligaţiuni cărora trebuie să fie supuşi obligator cei care vor susţine examenele au fost aduse la cunoştinţă de către reprezentantul Direcţiei învăţămînt, tineret şi sport, dna Violeta Tolstenco.
Alături de părinţi, preşedintele raionului este şi el nemulţumit de modificările date şi este categoric împotriva acestora. Însă, cu părere de rău, dl Policinschi susţine că nu este în puterea conducerii raionului să schimbe ceva, ei fiind obligaţi doar să asigure activitatea normală în instituţii aşa cum prevede legislaţia învăţămîntului. Dumnealui a adresat tuturor doar sfaturi de încurajare, care cu siguranţă o sa-i ajute pe elevi să treacă mai uşor de această perioadă “Trebuie să fiţi foarte atenţi, să vă pregătiţi, să vă străduiţi, să lăsaţi la o parte emoţiile, să respectaţi cerinţele impuse. Vă sfătui cu toată compasiunea pentru dumneavoastră să mergeţi la examen cu ceea ce aţi acumulat aici şi dacă nu aţi obţinut nota dorită nu faceţi tragedie, iar pe părinţi ii rog să nu preseze copiii. Sper că toţi vor trece cu succes peste acest examen al vieţii”.

Natalia Pocinoc, corector

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întîlnirea Preşedintelui raionului cu absolvenţii Liceului Teoretic “Ştefan cel Mare” din Molovata - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta