Harta site-ului
Ajutor
Întîlnirea cu membrul Guvernului, dul Vitalie Valcov, director general adjunct al Biroului Naţional de Statistică
Întîlnirea cu membrul Guvernului, dul Vitalie Valcov, director general adjunct al Biroului Naţional de Statistică

Conform prevederilor Hotărîrii Guvernului nr. 78 din 12.02.2010 ,,Privind stabilirea zilei de audienţă şi de întîlnire a membrilor Guvernului şi a conducătorilor autorităţilor administrative centrale cu cetăţenii”, pe data de 16 aprilie curent, a avut loc audienţa cetăţenilor de către membrul Guvernului, dul Vitalie Valcov, director general adjunct al Birolului naţional de Statistică al Republicii Moldova. La şedinţă au fost prezenţi vicepreşedinţii raionului, şefii direcţiilor şi secţiilor, colaboratorii Consiliului raional Dubăsari, şefii serviciilor desconcentrate şi cetăţeni din raion.
Dl Valcov a adus la cunoştinţă unele informaţii privind obiectivele de activitate ale Biroului Naţional de Statistică. De asemenea, d-lui a adus la cunoştinţă că în perioada 1-14 aprilie 2014 va fi organizat recensămîntul populaţiei, care are loc  periodic, odată la 10 ani. Primul recensămînt a avut loc în a. 2004. Dna Maria Jimbei, vicepreşedintele Raionului Dubăsari a sugerat Biroului Naţional de Statistică să fie instituite nişte regularităţi  aparte pentru recenzorii din partea stîngă a Nistrului, ţinînd cont de faptul că în cadrul recensămîntului din 2004,  autorităţile neconstituţionale au creat impedimente mari în activitatea acestora (au fost reţinuţi, sustrase actele).
Cetăţenii au pus în discuţie problema referitoare la poliţele de asigurare medicală şi au solicitat să fie făcute unele remanieri în Legea 1593-XV din 26.12.2002 cu privire la mărimea, modul şi termenii de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistenţă medicală şi anume să fie specificate excepţii privind unele categorii de persoane ca: social-vulnerabile şi celor stabiliţi peste hotare.
Dl Valcov a mulţumit pentru întîlnire şi a pus la dispoziţia cetăţenilor raionului Dubăsari numărul său de contact 022-40-30-49, pentru a fi solicitat în cazurile ce se referă la activitatea de serviciu. 


Marina Lupaşco, corespondent

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întîlnirea cu membrul Guvernului, dul Vitalie Valcov, director general adjunct al Biroului Naţional de Statistică - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta