Harta site-ului
Ajutor
Întîlnirea cu membrul Guvernului, dl Octavian Grama, viceministrul sănătăţii
Întîlnirea cu membrul Guvernului, dl Octavian Grama, viceministrul sănătăţii

Conform prevederilor Hotărîrii Guvernului nr. 78 din 12.02.2010 ,,Privind stabilirea zilei de audienţă şi de întîlnire a membrilor Guvernului şi a conducătorilor autorităţilor administrative centrale cu cetăţenii”, astăzi,  18 iunie 2013, a avut loc audienţa cetăţenilor de către membrul Guvernului, dl Octavian Grama, viceministrul, Ministerului  Sănătăţii Republicii Moldova.

La şedinţă au fost prezenţi:  preşedintele raionului Dubăsari, dl Grigore Policinschi, vicepreşedintele raionului, dna Raisa Spinovschi, şefii direcţiilor şi secţiilor, colaboratorii Consiliului raional Dubăsari, consilieri raionali, primarii localităţilor, colaboratorii IMSP CS Dubăsari, şefii serviciilor desconcentrate.

Dl Grigore Policinschi a mulţumit viceministrului pentru  disponibilitatea  dumnealui de a veni în teritoriu, astfel va putea monitoriza la faţa locului situaţia şi problemele cu care se confruntă locuitorii acestei zone specifice. A accentuat despre necesitatea implicării în soluţionarea problemelor de la centrele de sănătate Doroţcaia, Oxentea, dotarea cu utilaje medicale performante etc.

Dl Octavian Grama, ca fiind prima oară în raionul Dubăsari a fost plăcut surprins de frumuseţea de aici, calificînd-o drept  ” Un colţişor de rai”  şi de ospitalitatea oamenilor din acest mic raion.

În discursul său dl Grama a accentuat  din start disponibilitatea sa de a asculta orice problemă ce ţine nemijlocit de domeniul sănătăţii, dar şi din  alte domenii, pe care le va transmite colegilor săi. A vorbit despre proiectele care au fost deja realizate, unul din acestea  fiind fondarea  Companiei Naţionale de Asigurări în  Medicină, care permite adunarea  surselor financiare, care pot fi folosite nemijlocit în domeniul sănătăţii. D-lui  viceministru i-au fost adresate următoarele întrebări:

1.     Dl Serafim Terinte, consilier raional, a adus la cunoştinţa  d-lui Octavian despre starea deplorabilă în care se află astăzi Centrul de Sănătate Oxentea, acesta necesită o reparaţie capitală şi dotare cu utilaj medical.

2.      Dna Raisa Spinovschi, vicepreşedintele raionului,  a transmis întrebările cetăţenilor din teritoriu  referitor la  posibilile majorări de salariu la lucrătorii medicali şi dacă se prevăd reforme în Compania Naţională de Asigurări în  Medicină.

3.       Primarii din s. Holercani şi s. Molovata Nouă au adus la cunoştinţa d-lui Grama despre deservirea necalificată a colaboratorilor  spitalului IMSP CS Criuleni şi despre eventuala  posibilitate de a fi deserviţi locuitorii raionului Dubăsari la spitalele din capitală.

Dl Octavian Grama  a asigurat  că va examina împreună cu colegii săi, solicitările şi întrebările adresate, pentru a fi soluţionate cît mai curînd.

 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  dubasari@list.ru

Întîlnirea cu membrul Guvernului, dl Octavian Grama, viceministrul sănătăţii - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta